Κι άλλος τραυματισμός παιδιού σε παιδική χαρά της Αθήνας από την εγκατάλειψη των υποδομών

Κι άλλος τραυματισμός παιδιού σε παιδική χαρά της Αθήνας από την εγκατάλειψη των υποδομών

Σύμφωνα με καταγγελίες του του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ένα παιδί τραυματίστηκε, ενώ έπαιζε, τη Δευτέρα 4/9 σε παιδική χαρά των Σεπολίων (Μανιτάκη & Δυρραχίου). Το παιδί μπερδεύτηκε σε πλέγμα περίφραξης που είναι ξεκρέμαστο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει πάνω στον μεταλλικό σκελετό με το πρόσωπό του και κατά την πτώση που ακολούθησε να χτυπήσει και στο κεφάλι του.

Πρόκειται για το δεύτερο πρόσφατο ατύχημα σε παιδική χαρά της Αθήνας, μετά τον τραυματισμό παιδιού στην παιδική χαρά στο πάρκο Χέλντραϊχ, στον Νέο Κόσμο, όταν κατέρρευσε δοκάρι κούνιας.

Όσο ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης και οι ιθύνοντες σπαταλούν το δημόσιο χρήμα σε χρηματοδοτήσεις ιδιωτών μεγαλοεργολάβων και «έργα» – φιάσκο όπως ο Κ. Περίπατος, οι εγκαταστάσεις στις παιδικές χαρές στην Αττική είναι υπό κατάρρευση. Οι αρμόδιοι οφείλουν να λογοδοτήσουν για το γεγονός ότι οι δημόσιες υποδομές δεν έχουν συντηρηθεί επαρκώς με κίνδυνο για την υγεία και την ακεραιότητα μικρών παιδιών.

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες γι’ αυτή την εγκληματική πολιτική εγκατάλειψης σε όλες τις δημόσιες υποδομές που αφορούν στην υγεία, την αναψυχή, των αθλητισμό και τον πολιτισμό. Με το δημόσιο χώρο να συρρικνώνεται και τα κονδύλια να κατευθύνονται αποκλειστικά σε ιδιώτες για την ακραιφνή και αντικοινωνική τουριστικοποίηση, στοιχειώδεις υπηρεσίες και η ασφάλεια των δημόσιων υποδομών είναι πλέον πολυτέλεια.

Με ένα πλατύ μέτωπο διεκδίκησης πρέπει και μπορούμε να παλέψουμε για να σταματήσουν αυτές οι καταστάσεις, για τις στοιχειώδεις υποδομές και υπηρεσίες, για πόλεις βιώσιμες για τους κατοίκους τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ