Ανοχύρωτη η Περιφέρεια Πελοποννήσου: με τις πρώτες βροχές, η έλλειψη σε σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα γίνεται εμφανής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  7/9/2023

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 ΓΙΑΝΝΗ  ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ανοχύρωτη η Περιφέρεια Πελοποννήσου: με τις πρώτες βροχές, η έλλειψη σε σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα γίνεται εμφανής.

Στην Ερμιονίδα Αργολίδας και στη Λακωνία, σπίτια και χωράφια πλημμύρισαν και δρόμοι έκλεισαν, με τους κατοίκους σε πανικό αφημένους στην τύχη τους. Μοναδική «πρόνοια» από το (κατά τα άλλα επιτελικό) κράτος η αποστολή μηνυμάτων με την προτροπή να μείνουν οι κάτοικοι σπίτι τους.

Η ίδια τακτική δηλαδή που ακολουθήθηκε και στις πυρκαγιές, όπου οι φωτιές αφέθηκαν να κατακάψουν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα και ανθρώπινες ζωές.

Η “ Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”  τονίζει   ότι για τις καταστροφές αυτές δεν ευθύνεται ούτε αποκλειστικά η κλιματική αλλαγή ούτε αποκλειστικά τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ευθύνεται κυρίως η πλήρης αδιαφορία Περιφερειαρχών ,Δημάρχων και Κυβέρνησης για τις υποδομές κοινωνικής προστασίας: για την αντιπλημμυρική θωράκιση, για τον τακτικό καθαρισμό φρεατίων, για την αντιμετώπιση της καταστροφικής τακτικής του τσιμεντώματος και του μπαζώματος των ρεμάτων.

Προτεραιότητα δεν αποτελεί η προστασία των ανθρώπινων ζωών και των περιουσιών, αλλά τα έργα βιτρίνας και οι παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων για εκμετάλλευση από ιδιώτες «ημέτερους» που καμία σχέση δεν έχουν με τις κοινωνικές ανάγκες.

Η πολιτική τους είναι καταστροφική: καταστρέφει ζωές και περιουσίες.

Το καλοκαίρι καιγόμαστε και τον χειμώνα πλημμυρίζουμε! Περιφερειακές αρχές  όπως αυτή της Πελοποννήσου και πολλές δημοτικές αρχές αδιαφορούν πλήρως, στην ίδια γραμμή με την ΝΔ που μεταθέτει τα πάντα στην ατομική ευθύνη! Ευθύνη δική μας είναι να τους σταματήσουμε και να απαιτήσουμε:

  • Αντιπλημμυρικά έργα τώρα!
  • Άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών!
  • Αλληλεγγύη και αποζημίωση σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες!

 

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ