Πλημμυρικά φαινόμενα και 112! (της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου )

Πλημμυρικά φαινόμενα και 112!

Η “κακοκαιρία” DANIEL διαβάζουμε πως σφυροκοπά περιοχές της χώρας και το 112 ηχεί στα κινητά!
Μα είναι τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα ή οι υποδομές μας δεν αντέχουν ακόμη και μικρές σε ένταση και έκταση φθινοπωρινές μπόρες και καταιγίδες;
Όλα τα εναποθέτουμε στην κλιματική αλλαγή και αφήνουμε στο απυρόβλητο όλους όσοι άσκησαν και ασκούν διοίκηση σε δήμους, περιφέρειες, κεντρική διοίκηση και υπουργεία;
Μα όπου δεν έχουν γίνει σωστές μελέτες(ακριβοπληρωμένες με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους) χωροθέτησης δρόμων, αντιπλημμυρικά έργα που να ανταποκρίνονται σε συνθήκες μεγάλου όγκου νερού, καθαρισμοί ρεμάτων, ομβρίων, οι καταστάσεις είναι τραγικές.
Τα φερτά υλικά όταν εγκλωβίζονται σε κάποιο σημείο και ανεβαίνει η στάθμη του νερού σε αυτό, όταν “σπάσει” γίνεται επικίνδυνος χείμαρρος, που παρασύρει με τη σειρά του ότι βρει στο διάβα του.
Οι ανεξέλεγκτες χωματερές σε ρέματα και πρανή, με αποθέσεις κλαδιών, μπαζών και ογκοδών υλικών, πολλές φορές σε γνώση των διοικούντων, συμβάλλουν σε πλημμυρικά φαινόμενα.
Σκεφτείτε πως όταν έχουν προηγηθεί και πυρκαγιές σε δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις, οι όγκοι νερού πολλαπλασιάζονται!
Για όλες αυτές τις περιπτώσεις κάποιοι έχουν την ευθύνη και δεν μπορεί να παίζουν τένις πετώντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλο.
Δήμοι, Περιφέρειες, Πολιτική Προστασία με ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης.
Δυστυχώς η Πολιτική προστασία αντικαταστάθηκε από το 112!
Και είμαστε ένα μήνα πριν τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού και η ευθύνη των πολιτών είναι η επιλογή εκείνων των υποψήφιων συνδυασμών που αναδεικνύουν τις καταστροφικές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων και έχουν σαφή πρόταση και πρόγραμμα, για άλλη διοίκηση με προτεραιότητα τον πολίτη, το περιβάλλον, τις δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές!
Τέτοια αυτοδιοικητικά σχήματα (δημοτικά και περιφερειακά) υπάρχουν σε όλη τη χώρα, δυστυχώς όχι ως πλειοψηφία, αλλά υπάρχουν.
Αρκετά από αυτά ήταν και στα προηγούμενα Δημοτικά ή Περιφερειακά Συμβούλια και έχουν εκπροσωπήσει επάξια με παρεμβάσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις τους, όχι μόνο τους πολίτες που τους ψήφισαν, αλλά το σύνολο των πολιτών και των περιοχών που αντιπροσωπεύουν!
Στο χέρι μας είναι λοιπόν να αναδείξουμε τις αυτοδιοικητικές συλλογικότητες που την επόμενη 5ετία θα είναι η φωνή μας στο Δήμο και στην Περιφέρεια.
Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
στην ΠΕ Θεσσαλονίκης με τη “Συμμαχία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ” (Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία – Ριζοσπαστικές Κινήσεις) με υποψήφια περιφερειάρχη τη Δεσποινα Χαραλαμπιδου η οποία εκπροσώπησε την Κεντρική Μακεδονία στο Περιφερειακό συμβούλιο στις περιόδους 2014-2019 και 2019-2023 με εξαιρετική και πλούσια δράση!