Ο θάνατος του Αντώνη Καρυώτη είναι καθαρή δολοφονία, που προσπάθησε να συγκαλύψει ο υπουργός Ναυτιλίας

  • Ο θάνατος του Αντώνη Καρυώτη είναι καθαρή δολοφονία, που προσπάθησε να συγκαλύψει ο υπουργός Ναυτιλίας για να ξεπλύνει τις ευθύνες της εταιρίας και των υπαλλήλων της.
  • Καλλιεργούν την απανθρωπιά το φασισμό και το χτύπημα στον αδύνατο. Δεν πρέπει να τους περάσει

Αυτό που συνέβη στον Πειραιά, όπου ένας νέος άνθρωπος πετάχτηκε στη θάλασσα από μέλη του πληρώματος – υπαλλήλους της πλοιοκτήτριας εταιρίας με συνέπεια τον θάνατο του από πνιγμό, αποτελεί προσβολή στον πολιτισμό και στην ανθρωπιά ολόκληρης της κοινωνίας, στην οποία τείνουν να επικρατήσουν πλέον ως μοναδικές αξίες το χρήμα, το κέρδος, ο ατομισμός, η επιβολή στον αδύναμο.

Δεν έχει καμία σημασία αν ο Αντώνης Καρυώτης είχε εισιτήριο (που είχε) ή όχι. Η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και το γεγονός ότι πετάχτηκε στη θάλασσα και δόθηκε εντολή να ξεκινήσει κανονικά το πλοίο αποδεικνύει την έκταση της κτηνωδίας τους.

Οι ευθύνες των αρμοδίων αρχών (εκτός των μελών του πληρώματος και της εταιρείας) είναι τεράστιες, διότι όπως φαίνεται παραβιάζοντας οποιοδήποτε πρωτόκολλο έδωσαν εντολή να ξεκινήσει το πλοίο, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ένας άνθρωπος είχε πεταχτεί στη θάλασσα!

Η ενημέρωση του τραγικού γεγονότος έγινε από τους ίδιους τους επιβάτες, ενώ οι αρμόδιες αρχές προσπάθησαν να συγκαλύψουν το γεγονός και κυρίως ο υπουργός Ναυτιλίας, που με τις δηλώσεις του επιχείρησε να εξισώσει το θύμα με τους θύτες.

Τέτοιες δηλώσεις συνειδητά επωάζουν το αβγό του φιδιού και προσπαθούν να προωθήσουν τον εκφασισμό της κοινωνίας.

  • Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
  • Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του νέου αυτού ανθρώπου, που έχασε εντελώς άδικα τη ζωή του.

Γραφείο Τύπου 6.9.2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ