Δεν ήταν  kolotoumba αλλά υπέρβαση και επιλογή της σωστής πλευράς της ιστορίας

Δεν ήταν  kolotoumba αλλά υπέρβαση και επιλογή της σωστής πλευράς της ιστορίας

Στη Γενική Συνέλευση των βιομηχάνων, ο Αλέξης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Μέχρι τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, η λέξη  kolotoumba ήταν διεθνής όρος, που καθιερώθηκε  το 2015 με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μια λέξη με αρνητικό και μειωτικό φορτίο, που πολιτικά χαρακτήριζε το  «άλλα λέω και άλλα κάνω», τη στροφή των 180 μοιρών και άλλα χειρότερα. Στη συνέλευση όμως του ΣΕΒ ο Αλέξης αποκαθήλωσε και αυτό τον όρο, αφού όλο αυτό ήταν στημένο από τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο, για να σπιλώσουν τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ που στρέφονταν εναντίον τους.

Πέρυσι  εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ο Τσίπρας αγνόησε την πρόσκληση του ΣΕΒ και δεν πήγε στη γενική τους συνέλευση. Φέτος όμως που δεν έχει εκλογές πήγε και τα είπε έξω από τα δόντια βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους: «Καλό είναι να θυμάστε ότι, πολλές φορές, για να βρεθείς στη σωστή πλευρά της ιστορίας, χρειάζεται να υπερβείς ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό. Και ακούστε αυτήν την παραίνεση από έναν άνθρωπο που όσο και αν διαφωνείτε μαζί του, νομίζω ότι θα αναγνωρίσετε ότι ορισμένες φορές το έχει κάνει πράξη αυτό» . Συνεπώς δεν ήταν  kolotoumba αλλά υπέρβαση και επιλογή της σωστής πλευρά της ιστορίας.

Εάν έμπρακτα διαλέξεις τη σωστή πλευρά, ενώ πριν ήσουν στη λάθος, η αλήθεια είναι ότι έχεις τεράστια ευελιξία και δυνατότητες. Περισσότερες από αυτούς που ήταν από την αρχή με τη σωστή πλευρά. Μπορείς να παίρνεις την ψήφο των πολλών και νικημένων και να εξυπηρετείς τα συμφέροντα των λίγων και νικητών. Μπορείς να κάνεις όσα άλματα θες για να είσαι πάντα με το νικητή που γράφει και την ιστορία.  Όποτε θες τους καταγγέλλεις, όποτε θες τους κανακεύεις.  Όταν ζοριστείς πολύ, πετάς δυο – τρία εκβιαστικά διλήμματα, λες στο πόπολο ότι δεν το ήθελες αλλά  δεν γινόταν και αλλιώς  και ησυχάζεις. Μπορείς να εφαρμόζεις τα πάντα και συγχρόνως να τα καταγγέλλεις.

Έτσι έχουν τα πράγματα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν με διαρροές, τη δυσφορία τους για τον Παπαδημούλη. Ο φουκαράς ο Μήτσος δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να συμβάλει και αυτός στη διαχείριση του προσφυγικού, όπως επιβάλλει η σωστή πλευρά της ιστορίας.  Αφού την υπέρβαση την έχουν κάνει και έχουν διαλέξει τη σωστή μεριά, ας ακολουθήσουν όλοι το παράδειγμα του για  να συμβάλλουν στη λύση του ζητήματος. Με τον ίδιο τρόπο,  αντί να αφήσουν τις  τράπεζες και τα φαντς να παίρνουν με τους πλειστηριασμούς τα σπίτια των φτωχών με το νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ας συστήσουν εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων. Να παίρνουν τα σπίτια οι ίδιοι, να εισπράττουν τα νοίκια και όταν οικοδομηθεί η σοσιαλιστική κοινωνία, να τα επιστρέψουν στους δικαιούχους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ