Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει τα αιτήματα και την απεργιακή συγκέντρωση των επαγγελματιών φωτογράφων

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει τα αιτήματα και την απεργιακή συγκέντρωση των επαγγελματιών φωτογράφων, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 30/8/2023, 1030πμ, έξω από το Υπ.ΠΡΟ. ΠΟ (Κατεχάκη) ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης, που οδηγούν στην εξόντωση  του κλάδου τους.

Η χώρα καίγεται από την μία άκρη στην άλλη, αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί. Ό Έβρος καίγεται για δέκατη μέρα, αλλά μετά την δέκατη μέρα πήγε κυβερνητικό κλιμάκιο! Αποποιούνται κάθε ευθύνης και την επιρρίπτουν σε κατατρεγμένους μετανάστες που καίγονται!!!.

Αφήνουν τους φασίστες να αλωνίζουν. Για ένα πράγμα μόνο δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για την προώθηση και ψήφιση μέτρων, που καταργούν δικαιώματα μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών.

Παράλληλα με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει τεθεί σε διαβούλευση, η κυβέρνηση συνεχίζει τις επιθέσεις σε διαφόρους κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών και ιδιαίτερα των φωτογράφων, από τους οποίους αφαιρείται το βασικό τους αντικείμενο, που είναι η έκδοση φωτογραφιών για δημόσια έγγραφα και αναθέτει την όλη διαδικασία σε μία μόνο εταιρεία, που θα λειτουργεί μονοπωλιακά μέσω των αστυνομικών τμημάτων!!!

Η απόφαση αυτή οδηγεί 8000 επαγγελματίες φωτογράφους σε όλη την Ελλάδα στην ανεργία και στην φτώχεια, παράλληλα όμως επιβάλλει και νέο χαράτσι στους πολίτες 10 ευρώ, για έκδοση ταυτοτήτων, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού φυσικά θα αποτελεί έσοδο της; εταιρείας.!

Για την κυβέρνηση προέχουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος της πλειοψηφίας του λαού.!

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά  στηρίζει τα αιτήματα και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους αγώνες των φωτογράφων, που διεκδικούν το δικαίωμα στο επάγγελμά τους  και στη ζωή τους..

Γραφείο Τύπου 29.8.2023