Εθελόδουλος ατζέντης των ΑμερικανοΝΑΤΟικών η κυβέρνηση Μητσοτάκη (του Δημήτρη Στρατούλη)

Εθελόδουλος ατζέντης των ΑμερικανοΝΑΤΟικών η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

του Δημήτρη Στρατούλη


Εδώ και λίγο καιρό ακόμα και φωνές εντός της Δύσης έχουν αρχίσει να παραδέχονται, έστω και συγκρατημένα, ότι η παύση του πολέμου ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διπλωματική λύση. Παρά όμως αυτές τις νέες εξελίξεις, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, λειτουργώντας ως «ατζέντης» προώθησης των στόχων των πιο φιλοπόλεμων κύκλων της Δύσης και επιδεικνύοντας προκλητικά ένα γεωπολιτικό νατοϊκό φανατισμό, με αφορμή τη σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων, προσκάλεσε στην Ελλάδα τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, που έχει θέσει εκτός νόμου 14 κόμματα της αντιπολίτευσης στη χώρα του, όπου το τάγμα Αζόφ και οι νεοναζιστικές στρατιωτικές δυνάμεις βαρύνονται με ανείπωτα εγκλήματα κατά αμάχων και μειονοτήτων, συμπεριλαμβανόμενης και της εκεί ελληνικής κοινότητας.
Μάλιστα ο κύριος Μητσοτάκης υπέγραψε και «αμυντική» συμφωνία με τον Ζελένσκι, βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο την προκλητικά φιλοΝΑΤΟική και τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.
Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων από την Ελληνική πολεμική αεροπορία στα F-16, τα οποία η Ουκρανία περιμένει να της δοθούν από άλλες νατοϊκές χώρες (Δανία, Ολλανδία, κλπ), ποιοτική και ποσοτική αύξηση της ροής πολεμικού υλικού από τη χώρα μας προς αυτή, εμπλοκή ελληνικών εταιριών στην «ανοικοδόμηση» της Οδησσού (προς όφελος των Ελλήνων ολιγαρχών που ελέγχουν στη χώρα μας τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες), αναβάθμιση της αμερικανικής βάσης της Αλεξανδρούπολης στο ρόλο της, εκτός των άλλων, ως κάθετος διάδρομος αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία. Και, προφανώς, πολλά άλλα που δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα.
Η χώρα μας βιώνει εδώ και εβδομάδες μια ανείπωτη οικολογική, οικονομική, κοινωνική καταστροφή με τις εκατοντάδες πυρκαγιές, με ανυπολόγιστες πολλαπλές ζημιές στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Για την κυβέρνησή Μητσοτάκη, όμως, δεν θεωρείται ως πρώτη και άμεση προτεραιότητα η αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της καταστροφής και η αποκατάσταση των πληγέντων και του περιβάλλοντος, αλλά η εξυπηρέτηση των αμερικανοΝΑΤΟικών αναγκών του πολέμου στην Ουκρανία.
Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι να εκπαιδευτούν οι Ουκρανοί πιλότοι για τη χρησιμοποίηση των F16 στο στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας, αλλά την εμπλέκει ακόμη περισσότερο και πιο επικίνδυνα στον πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο κ. Μητσοτάκης, για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε έμπρακτα ότι ήταν και είναι πιο Νατοϊκός από το ίδιο το ΝΑΤΟ. Η κυβέρνησή του, αφού πρώτα ιδιωτικοποίησε το στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, εκχωρώντας το στην ημικρατική Ισραηλινή πολεμική εταιρεία ELBIT, τώρα το μετατρέπει και σε εργαλείο εξυπηρέτησης των Αμερικανών και το ΝΑΤΟ, εμφανιζόμενος ως ο πιο πρόθυμος και δουλικός σύμμαχός τους για την ικανοποίηση των τυχοδιωκτικών πολεμικών σχεδίων τους.
Ιδιαίτερη πολιτική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) καθώς και τα κυρίαρχα ΜΜΕ σιωπούν «εκκωφαντικά» γι’ αυτή την επικίνδυνη για τη χώρα μας συμφωνία Ζελένσκι – Μητσοτάκη, αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο την βαθιά εξάρτηση του ελληνικού πολιτικού συστήματος από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.
Αυτό που χρειάζεται ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ είναι όλες τις προοδευτικές, αριστερές, αντιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι συλλογικοί φορείς, οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων και τα κοινωνικά κινήματα να αγωνιστούν από κοινού και εντατικά, ώστε να αναπτυχθεί ένα ενωτικό, μαζικό και μαχητικό φιλειρηνικό αντιπολεμικό κίνημα στη χώρα μας, που θα μπορέσει αποτρέψει τη στρατιωτική ή όποια άλλη εμπλοκή της στον πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία και στα επικίνδυνα και τυχοδιωκτικά πολεμικά σχέδια του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή μας.

Από την Κυριακάτικη KONTRANEWS