Όχι στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας της Ελλάδας και του στρατιωτικού Αεροδρομίου Καλαμάτας στο Ρωσοουρκανικό πόλεμο

24-8-2023

Πρόταση ένταξης του θέματος προ ημερησίας διάταξης στο ΠεΣυΠ

 

Όχι στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας της Ελλάδας και του στρατιωτικού Αεροδρομίου Καλαμάτας στο Ρωσοουρκανικό πόλεμο

Η απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει στον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι να εκπαιδευτούν οι Ουκρανοί πιλότοι για τη χρησιμοποίηση των F16 στο στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όχι μόνο δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, αλλά εμπλέκει ακόμη περισσότερο και πιο επικίνδυνα και τη χώρα μας και την περιοχή μας στον πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας με επίκεντρο την Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης, για μια ακόμη φορά ήταν και είναι πιο Νατοϊκός από το ΝΑΤΟ. Αφού ιδιωτικοποίησε το στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Καλαμάτας στην ημικρατική Ισραηλινή πολεμική εταιρεία ELBIT τώρα προχωράει για να εξυπηρετεί τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ, εμφανιζόμενος ως ο πιο πρόθυμος σύμμαχος για την ικανοποίηση των σχεδίων τους.

Για την εμπλοκή αυτή του στρατιωτικού Αεροδρομίου της Καλαμάτας επιβάλλεται να πάρει θέση το ΠεΣυΠ, διότι η περιοχή μας γίνεται στόχος.

Δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί κανένας πίσω από επιχειρήματα του στυλ δεν έχουμε αρμοδιότητα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Γι’ αυτούς τους λόγους προτείνουμε να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης το θέμα στο ΠεΣυΠ της προσεχούς Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου 2023, με σκοπό να καταδικάσει το ΠεΣυΠ αυτή την επικίνδυνη κυβερνητική – πρωθυπουργική απόφαση και να απαιτήσει η χώρα μας αντί να παίζει τον ρόλο του «γερακιού», να πάρει πρωτοβουλία ειρήνευσης στην Ουκρανία πριν τα πράγματα πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους, που προτάσσουν τα εθνικά συμφέροντα και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων πάνω από τα Νατοϊκά συμφέροντα και τις προσωπικές στρατηγικές του κ. Μητσοτάκη, να υποστηρίξουν την πρότασή μας.

Οι προτείνοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας