Σχόλιο γραφείου τύπου Λαϊκής Ενότητας – ΑΑ για τις αμυντικές συμφωνίες Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Σχόλιο γραφείου τύπου Λαϊκής Ενότητας – ΑΑ για τις αμυντικές συμφωνίες Μητσοτάκη – Ζελένσκι

 

Συνέχεια της τυχοδιωκτικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ με την αμυντική συμφωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι.

Εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων από την Ελληνική πολεμική αεροπορία στα F-16, που η Ουκρανία περιμένει από άλλες νατοϊκές χώρες (Δανία, Ολλανδία, κλπ), ποιοτική και ποσοτική αύξηση της ροής πολεμικού υλικού στο Κιέβο, εμπλοκή ελληνικών εταιριών στην «ανοικοδόμηση» της Οδησσού (εδώ χειροκροτούν οι Έλληνες ολιγάρχες που εμπλέκονται στις κατασκευές), περαιτέρω αναβάθμιση της αμερικανικής βάσης της Αλεξανδρούπολης στον κάθετο διάδρομο αποστολής πολεμικού υλικού Αλεξανδρούπολης – Κιέβου. Αυτά είναι τα ολίγα ανακοινώσιμα, μέχρι στιγμής.

Ενώ η χώρα μας βιώνει εδώ και εβδομάδες μια ανείπωτη οικολογική, οικονομική, κοινωνική καταστροφή με τις εκατοντάδες πυρκαγιές στην επικράτεια, με ανυπολόγιστες πολλαπλές ζημιές που δεν υπολογίζεται ως προτεραιότητα από την κυβέρνηση της ΝΔ, η πρώτη και άμεση προτεραιότητα είναι οι νατοϊκές ανάγκες του πολέμου , που συνεχώς αναβαθμίζεται σε ακραίο σημείο . Την ίδια στιγμή τα φίλο νατοϊκά μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κλπ. ) σιωπούν για την ειδεχθή συμφωνία Ζελένσκι – Μητσοτάκη. Η σιωπή των «νατοϊκών αμνών» ολοφάνερα αποδεικνύει την βαθιά αποικιοκρατική εξάρτηση από την  Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες του ελληνικού πολιτικού συστήματος .

Η ΛΑΕ – ΑΑ θα αγωνιστεί με πνεύμα ενωτικό και αλληλέγγυο με όλες τις προοδευτικές, αριστερές,  αντιμπεριαλιστικές δυνάμεις ώστε αυτή η χώρα να έχει ζωντανή ιστορική μνήμη, αγωνιστικό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον για τις νεότερες γενιές.

Γραφείο Τύπου 22.8.2023