Καμία ανοχή – καμία συγκάλυψη της εγκληματικής δράσης του φασισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμία ανοχή – καμία συγκάλυψη της εγκληματικής δράσης του φασισμού

Να χυθεί άπλετο φως στα κίνητρα της δολοφονίας του Πακιστανού εργάτη Σιράζ Σαφτάρ.

Από την αρχή, οι περιστάσεις της στυγερής δολοφονίας του Πακιστανού εργάτη Σιράζ Σαφτάρ, που πήγαινε ξημερώματα για να εργαστεί στη λαϊκή του Περισσού, καταδεικνύουν έγκλημα ρατσιστικού μίσους.

Η αστυνομία, κατά τις χειρότερες παραδόσεις της, επιχείρησε να «ξεμπερδέψει» με την υπόθεση, κάνοντας λόγο για δήθεν επίθεση από ομοεθνείς του θύματος, αφήγημα που κατέρρευσε μόλις συνελήφθησαν οι ύποπτοι για την επίθεση και δολοφονία του, που είναι ημεδαποί. Τώρα, αστυνομία και επίσημα ΜΜΕ αναπαράγουν την εκδοχή της επίθεσης με σκοπό τη ληστεία, εκδοχή με πολλά κενά που δεν αφορούν μόνο το γεγονός ότι το θύμα ήταν μετανάστης, αλλά και ότι το κινητό και τα προσωπικά αντικείμενα του νεκρού Σιράζ βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας.

Ο ζήλος της αστυνομίας να κλείσει την υπόθεση χωρίς να διερευνηθούν οι περιστάσεις και τα κίνητρα θυμίζουν πολλές επιθέσεις, εγκλήματα και δολοφονίες φασιστών και χρυσαυγιτών σε βάρος μεταναστών, αγωνιστών και αδυνάτων, που συστηματικά αποκρύπτεται ο φασιστικός και ρατσιστικός χαρακτήρας των εγκλημάτων.

Πρόκειται για επικίνδυνη τακτική, που θρέφει την εγκληματική δράση των φασιστών, οι οποίοι επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι, πατώντας πάνω στην επανεμφάνιση φασιστικών μορφωμάτων στην πολιτική σκηνή και ναζιστικών συμμοριών στους δρόμους και τις γειτονιές, που επιτίθενται σε μετανάστες και αγωνιστές.

 Κυβέρνηση και αστυνομία είναι υπεύθυνες για αυτές τις εξελίξεις, επιδεικνύοντας πρωτοφανή ανοχή στη φασιστική δράση. Μόλις πρόσφατα, άλλωστε, όλος ο κρατικός μηχανισμός και ιδίως η αστυνομία συνειδητά επέτρεψε σε ναζιστική συμμορία Κροατών χούλιγκανς να φτάσουν μέχρι τη Ν. Φιλαδέλφεια και να δολοφονήσουν τον Μιχάλη Κατσουρή.

Η αστυνομία και οι αρχές οφείλουν, χωρίς πρόθεση συγκάλυψης, να διερευνήσουν το ρατσιστικό κίνητρο στην σοκαριστική αυτή δολοφονία του νεαρού εργάτη την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του.

Καμία ανοχή στο ναζιστικό δηλητήριο και την εγκληματική δράση του φασισμού.

Το Γραφείο Τύπου 22.8.2023