Με επικεφαλής τον Γιώργο Ραιδεστινό κατεβαίνει η «Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία για τα Επτάνησα»

Με επικεφαλής τον Γιώργο Ραιδεστινό, εκπαιδευτικό, πρώην Αντιδήμαρχο Κέρκυρας, κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές η «Αριστερή Αγωνστική Συνεργασία για τα Επτάνησα». Ο νέος συνδυασμός είναι αποτέλεσμα διεργασιών που έχουν ξεκινήσει όλο το προηγούμενο διάστημα και σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/8, με στόχο την παρέμβαση στις περιφερειακές εκλογές.


Η Ανακοίνωση

Οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού τον Οκτώβρη του 2023 θα διεξαχθούν σε ιδιαίτερα δύσκολες κοινωνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές συνθήκες. Η αυτοδιοίκηση έχει χτυπηθεί με τον δραστικό περιορισμό των πόρων της, την ανάθεση κρίσιμων υπηρεσιών στα ιδιωτικά συμφέροντα, τις αυταρχικές νομοθετικές ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ που στέρησαν αρμοδιότητες από τα συμβούλια, μεταφέροντάς τες σε κλειστά όργανα, με τη θεσμοθέτηση ενός αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Ο αποκλεισμός κάθε εναλλακτικής και πρωτίστως αριστερής, ριζοσπαστικής φωνής από τα συμβούλια.

Στα Ιόνια, η τετραετία της διοίκησης της κας Κράτσα αφήνει καμένη γη. Η Περιφέρεια ήταν μακριά από την καθημερινότητα και τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών, η υποστελέχωση και αποδιάρθρωση των υπηρεσιών της την μετέτρεψαν ακόμα περισσότερο σε έναν αναποτελεσματικό οργανισμό. Περιβαλλοντική καταστροφή άνευ προηγουμένου με χιλιάδες καμένα στρέμματα από τις πυρκαγιές και με παραχώρηση των ελεύθερων χώρων στα αρπακτικά. Παρά τις γυαλιστερές εικόνες τουριστικής ανάπτυξης, ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών ζει σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, η ζωή γίνεται όλο και πιο ακριβή, η στεγαστική κρίση κλιμακώνεται, οι κοινωνικές υπηρεσίες γίνονται όλο και χειρότερες και οι η πλειοψηφία του πληθυσμού “δουλεύει περισσότερο και χαμογελάει λιγότερο”. Είναι επιτακτική η ανάγκη να διεκδικήσουμε άλλες πολιτικές, να αμφισβητήσουμε την κυριαρχία μιας πολιτικής που επενδύει στην εξαθλίωση των πολλών, στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στο να γίνονται αβίωτες οι πόλεις μας στο βωμό της υπερκερδοφορίας των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σήμερα, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ για τη ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της αριστεράς που επιδιώκουν να συμβάλλουν για να υψωθεί τείχος απέναντι σε αυτή την πολιτική. Στοχεύουμε να “χαλάσουμε τη σούπα” σε όσους ονειρεύονται ένα σιωπηλό Περιφερειακό Συμβούλιο όπου θα “τσακώνονται” διαφορετικοί εκφραστές της ΝΔ, που όμως εξυπηρετούν παρόμοια οικονομικά συμφέροντα. Ξεκινάμε και ταυτόχρονα επαναλαμβάνουμε κάλεσμα στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, σε συλλογικότητες, ανένταχτους αγωνιστές, στον κόσμο των κινημάτων, για να διαμορφώσουμε όρους πλατιάς ενότητας ώστε να εκφραστεί πληρέστερα το ρεύμα αντίστασης και υπεράσπισης της πλατιάς πλειοψηφίας των κατοίκων των Επτανήσων.

Ως αποτέλεσμα διεργασιών που έχουν ξεκινήσει όλο το προηγούμενο διάστημα, την Κυριακή 12/8 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με στόχο την παρέμβαση στις περιφερειακές εκλογές. Όλοι εμείς που σήμερα συγκροτούμε την Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στα Επτάνησα, έχουμε βρεθεί στους δρόμους των κινημάτων, των αγωνιστικών συλλογικοτήτων. Εναντιωθήκαμε στα σχέδια των εξορύξεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, υπερασπιστήκαμε το περιβάλλον και το πράσινο, στηρίξαμε τη δημόσια υγεία και παιδεία, πάντοτε με πρόταγμα την ενότητα και τη συσπείρωση των διεκδικήσεων.
Στα πλαίσια αυτά, ανακοινώνουμε τη διάθεσή μας να παρέμβουμε στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές με την παράταξη Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στα Επτάνησα.

Ανακοινώνουμε τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Ραιδεστινό, εκπαιδευτικό, πρώην Αντιδήμαρχο Κέρκυρας. Και δίπλα του, την πρώτη συντονιστική επιτροπή που αποτελείται από τους:

Κέρκυρα: Πέτρος Γρηγορίου, Λίτσα Αλεξάκη
Λευκάδα: Ειρήνη Κατοπόδη
Κεφαλλονιά: Γεράσιμος Δημητράτος
Ζάκυνθος: Δημήτρης Πέττας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ