Η Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία στηρίζει το αυθόρμητο και ακηδεμόνευτο κίνημα πολιτών που διεκδικεί ελεύθερες παραλίες

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

ΤΟ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις πολιτών στη Χαλκιδική και σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας, οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Η αυθόρμητη, τόσο δίκαιη και αναγκαία αυτή πρωτοβουλία των συμπολιτών μας, έρχεται να καλύψει την ανοχή που έδειξε η πλειοψηφία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν οι παραλίες και πολλά άλλα φιλέτα ακινήτων της χώρας μας μεταφέρονταν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις στο νεοσύστατο ΤΑΙΠΕΔ, κατ΄ εντολή της Τρόικας.

Όπως είναι γνωστό, στο ΤΑΙΠΕΔ και στην ΕΤΑΔ μεταφέρθηκαν μεγάλες, ιδιαίτερης αξίας εκτάσεις της χώρας, προκειμένου να διασφαλισθεί η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους (το οποίο παρεμπιπτόντως διαρκώς αυξάνεται αντί να μειώνεται). Για το λόγο αυτό, στον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ (3986/2011), προβλέφθηκε και η δημιουργία ειδικού λογαριασμού, στον οποίο κατατίθενται, εντός 10 ημερών μάλιστα, τα έσοδα από την «αξιοποίηση» αυτών των ακινήτων, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους!

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ήταν από τις συλλογικότητες που έδωσαν τότε τη μάχη για να μην ιδρυθεί το ΤΑΙΠΕΔ και να μην υποθηκευτούν (επί της ουσίας) οι εκτάσεις-φιλέτα της χώρας μας, όπως έδωσε και τη μάχη ενάντια στην υποθήκευση των αρχαιοτήτων της χώρας.

Τουλάχιστον 14 παραλίες της Χαλκιδικής είναι στο ΤΑΙΠΕΔ προς «αξιοποίηση», όπως ο Άγιος Μάμας, ο Νέος Μαρμαράς, η Βουρβουρού, το Κριαρίτσι, η Συκιά, η Κρυοπηγή, το Ποσείδι, το Μονοδέντρι-Αζάπικο, το Καλαμίτσι, η Νέα Ηράκλεια, το Πόρτο Κουφό, η Χρυσή Αμμουδιά, η Νέα Καλλικράτεια, η Ιερισσός.

Όσο υπάρχει το ΤΑΙΠΕΔ, ο κορυφαίος δεσμευτικός όρος των μνημονίων, όσο οι κυβερνήσεις αλλά και οι αιρετοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Τζιτζικώστα στην Π.Κ.Μ., είναι υποταγμένοι στα μνημόνια και στη θηλιά του επονείδιστου και μη αντιμετωπίσιμου δημόσιου χρέους, τόσο θα ξεπουλούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο όλο και περισσότερες παραλίες της χώρας, αφήνοντας την ασυδοσία να κάνει περίπατο στις ακρογιαλιές. Δεν είναι τυχαίο ότι, όσοι έλεγχοι έγιναν, οι οποίοι αποκάλυψαν τερατώδεις παραβάσεις και παρανομίες, πραγματοποιήθηκαν μετά από τις κινητοποιήσεις των πολιτών.

Τόσο απαραίτητη θα είναι η αντίσταση των συμπολιτών μας, όπως το αυθόρμητο και ακηδεμόνευτο κίνημα για τις ελεύθερες παραλίες, που αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα, το οποίο πολεμάν οι συστημικές δυνάμεις και το απαξιώνουν ορισμένα Μ.Μ.Ε. Αντίσταση απέναντι σ΄ αυτές τις καταστροφικές πολιτικές, που αποξενώνουν τους ανθρώπους από το περιβάλλον, τους στερούν βασικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, όπως η ελεύθερη μετακίνηση στους δρόμους, που περιορίζεται από τα πανάκριβα και πολλαπλά διόδια.

Αντίσταση και αγώνες, που κατά τη γνώμη μας είναι σκόπιμο να έρχονται σε σύγκρουση με την πηγή των προβλημάτων, διεκδικώντας την κατάργηση του ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ και την «απελευθέρωση» από κάθε δέσμευση των δημόσιων ακινήτων.

Στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπως οφείλει να κάνει κάθε αιρετός στην Τ.Α. που σέβεται και υπερασπίζεται τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών που τον ψήφισαν.

Το Γραφείο Τύπου

Τηλέφωνο: 6972470577

https://anypotaktidimokmak.blogspot.com/,

https://www.facebook.com/anypotakti.dimokratiki.makedonia/

Θεσσαλονίκη 10 Αυγούστου 2023

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ