Η προώθηση της νέας αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, αποτελεί ουσιαστική εκχώρηση Ελληνικής επικράτειας στις ΗΠΑ

Η προώθηση της νέας αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, αποτελεί ουσιαστική εκχώρηση Ελληνικής επικράτειας στις ΗΠΑ

Η υπερψήφιση της τροπολογίας για την αμυντική συμφωνία  με την Ελλάδα, που κατέθεσε η βουλευτής Γκρέις Μενγκ στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενισχύει την Ευρωατλαντική γεωπολιτική, στρατιωτική, παρουσία των ΗΠΑ σε ολόκληρη  την ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων και των  ελληνικών νησιών.

Η Ελλάδα «με την βούλα» πλέον μετατρέπεται σε προκεχωρημένο φυλάκιο υψίστης σημασίας στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την Ανατολή, τον Αραβικό κόσμο, την Αφρικανική ήπειρο!

Η Αμερικανο – νατοική  οικοπεδοποίηση της χώρας λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις που εγκυμονούν απερίγραπτους  κινδύνους για τον λαό μας και την χώρα μας αλλά και για  όλους τους γειτονικούς λαούς.

Η ΛΑΕ- ΑΑ καλεί όλες τις προοδευτικές,  αριστερές,  αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις να δημιουργήσουμε ένα τοίχος προστασίας ενάντια στην αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην επικράτεια της χώρας μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δίνει μόνο «γη και ύδωρ» στους δυνάστες των λαών αλλά οικοδομεί ένα νεοαποικιακό μοντέλο, που θυμίζει τις χειρότερες εποχές που βίωσε η Ελλάδα,  που ξεπερνά ακόμα και την εποχή του Πιουριφόη.

Όχι μόνο οι παραλίες των νησιών μας βρίσκονται υπό την κατοχή αδίστακτων επιχειρηματιών της νύχτας αλλά οι  «κυβερνώντες ονειρεύονται και την αστερόεσσα» να κυματίζει στα ελληνικά νησιά.

Έως πότε η εκχώρηση της κυριαρχίας της χώρας μας θα δημοπρατείται στο Αμερικανικό Κογκρέσο;

Είναι στο χέρι του λαού,  των φιλειρηνικών και αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων να μην επιτρέψουμε τα πιο εφιαλτικά σενάρια πολέμου να γίνουν πραγματικότητα.

 

Γραφείο Τύπου 3.8.2023