Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας Ανυπότακτης – Αριστεράς για την παραίτηση Μηταράκη.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας Ανυπότακτης – Αριστεράς για την παραίτηση Μηταράκη

Το Επικοινωνιακό τρικ και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με την παραίτηση Μηταράκη, δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη

  • Αφού επί μέρες έχει αφήσει τη χώρα να καίγεται από άκρη σ΄ άκρη χωρίς κανένα σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
  • Αφού μέχρι τώρα με δικές της αποκλειστικές ευθύνες θρηνούμε πέντε νεκρούς, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις για προστασία της ανθρώπινης ζωής.
  • Αφού έχει αποδειχθεί πλέον ότι κανένα μέτρο ενίσχυσης των υποδομών για την δασοπυρόσβεση και δασοπροστασία δεν είχε ληφθεί το προηγούμενο διάστημα, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.
  • Αφού η έλλειψη μέτρων ασφαλείας είχε σαν αποτέλεσμα ακόμη και εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών στην Αγχίαλο, εξαιτίας της πυρκαγιάς, με τεράστιες συνέπειες για το περιβάλλον αλλά και την υγεία των κατοίκων.

Προβάλλει την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη για να «ξεπλύνει» τάχα τις ευθύνες.

Δεν κοροϊδεύει κανένα.

Ο ίδιος βέβαια ο Νότης Μηταράκης δεν μπορεί να εμφανιστεί ως ο άνθρωπος που παραιτείται για λόγους ευθιξίας. Είναι πρόκληση που έγινε εκ νέου υπουργός αφού είναι υπεύθυνος, μαζί με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την αντιμεταναστευτική του πολιτική και τους θανάτους εκατοντάδων προσφύγων στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Μην θεωρεί η κυβέρνηση, ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών της δίνει λευκή επιταγή.

Ο λαός που βιώνει καθημερινώς τα προβλήματα της ακρίβειας, των πυρκαγιών, της καταστροφής του περιβάλλοντος και με κοινωνικούς αγώνες, θα της δώσει την απάντηση που της αξίζει.

Γραφείο Τύπου 29.7.2023