Η ΛAΕ–ΑΑ απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Ινδού μετανάστη στην Αμυγδαλέζα

Η ΛΑ.Ε. – Α.Α. ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ

Ένας Ινδός μετανάστης έχασε την ζωή του στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε προηγηθεί, ενώ οι συγκρατούμενοι του καταγγέλλουν ότι δεν του δόθηκαν τα φάρμακα που χρειαζόταν με αποτέλεσμα να καταλήξει. Τα συστημικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση καταδικάζοντας τις διαμαρτυρίες των συγκρατουμένων του και κεντράροντας στο γεγονός ότι χρειάστηκε να κληθεί η πυροσβεστική, αφήνοντας στο απυρόβλητο αυτό καθεαυτό το γεγονός της πρόκλησης του θανάτου, για τον οποίο αναφέρεται απλώς ότι διαπιστώθηκε μετά από κλήση του ΕΚΑΒ.

Αυτό, ωστόσο, που είναι ορατό «δια γυμνού οφθαλμού» είναι ότι μέσα ότι σε συνθήκες ακραίου καύσωνα που επιδεινώνουν την υγεία όλων των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καμία μέριμνα δεν έχει ανακοινωθεί για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είναι αναγκασμένοι να ζουν κλεισμένοι σε κοντέινερ, τα οποία αναπτύσσουν ακόμα και υπό τις κανονικές συνθήκες του καλοκαιριού τεράστιες θερμοκρασίες που θέτουν σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές, ιδιαίτερα των ασθενών. Άξιο απορίας είναι επίσης το αν υπήρχε παρουσία γιατρού σε ένα κέντρο κράτησης εκατοντάδων ανθρώπων και το πότε κλήθηκε το ΕΚΑΒ.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Ινδού μετανάστη, αν και δεν προσδοκεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, που συγκάλυψε πλήρως τις -κατ’ εντολή της – βοούσες ευθύνες του Λιμενικού στην βύθιση του προσφυγικού σκάφους στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, να κάνει κάτι τέτοιο. Για εμάς καμία ανθρώπινη ζωή δεν είναι αναλώσιμη, πόσο μάλλον ανθρώπων που, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, το μόνο τους «παράπτωμα» είναι η παράτυπη είσοδος στη χώρα μας, σε πλήρως θεμιτή αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής από αυτήν που τους έχουν επιφυλάξει οι πολιτικές των πολέμων και της ακραίας φτωχοποίησης των λαών που προωθεί το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο.

Απαιτούμε επίσης την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση από τον καύσωνα όλων των προσφύγων των πολέμων και της φτώχειας που ζουν έγκλειστοι είτε σε κέντρα κράτησης είτε σε στρατόπεδα- «δομές» συγκέντρωσης τους.

Το Γραφείο Τύπου 26.7.2023