Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑΕ-ΑΑ με στέλεχος του τομέα Εξωτερικής πολιτικής της Ανυπότακτης Γαλλίας

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑΕ-ΑΑ με στέλεχος του τομέα Εξωτερικής πολιτικής της Ανυπότακτης Γαλλίας

Η Γραμματέας της ΛΑΕ-ΑΑ, Μαριάνα Τσίχλη και το μέλος της Π.Γ. Κώστας Ήσυχος συναντήθηκαν στα γραφεία του κόμματος με το στέλεχος του τομέα εξωτερικής πολιτικής της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, Charlotte Thomas.

H συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και ιδιαίτερα συντροφικό κλίμα, έδωσε την ευκαιρία στην Μαριάνα Τσίχλη να ενημερώσει λεπτομερώς για τις πτυχές της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, την θεσμική ηγεμονία της δεξιάς και της Ακροδεξιάς όπως αυτή εκδηλώνεται (νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ψήφο σε ομογενείς που δεν ζουν στη χώρα, την πρόθεση αλλαγής του εκλογικού νόμου με μεγαλύτερους φραγμούς εισόδου στην Βουλή) αλλά και τις δυνατότητες ανάκαμψης της ριζοσπαστικής Αριστεράς ενόψει των δημοτικών – περιφερειακών εκλογών, αλλά και τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Την στρατηγική κινηματικής και πολιτικής ενότητας που αναπτύσσει η ΛΑΕ – ΑΑ όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από το ψηφοδέλτιο «ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη ΡΗΞΗ» αλλά και τις δυνατότητες παραπέρα ενωτικής διεύρυνσης της ενωτικής προσπάθειας στο σύνολο της Αριστεράς.

Από την πλευρά της η σ. C. Thomas ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ- ΑΑ για την εκρηκτική κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Γαλλία, τις αδιέξοδες πολιτικές της δεξιάς και Ακροδεξιάς που τροφοδοτούν τον συστημικό ρατσισμό σε όλα τα θεσμικά επίπεδα , τις ακραίες κοινωνικές, εργατικές και οικονομικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που διογκώνουν την φτώχεια και την περιθωριοποίηση του γαλλικού λαού, αλλά και την επιμονή στην ενότητα της Αριστεράς που εκφράζεται μέσα από πολλαπλές πρωτοβουλίες του Ζ.Λ. Μελανσόν και της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ .

Τέλος οι δυο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις επαφές τους και να εξετάσουν τις δυνατότητες που ανοίγονται για την συνεργασία της Αριστεράς μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας αλλά και στην  υπόλοιπη Ευρώπη.

Γραφείο Τύπου 26.7.2023