“Στόχος μας η ιδεολογική ήττα της Αριστεράς” (του Νίκου Βρυώνη)

“Στόχος μας η ιδεολογική ήττα της Αριστεράς”

Οι ιδέες της Αριστεράς που ηγεμονεύουν από τη μεταπολίτευση και μετά.

Το είχε πει σε “ανύποπτο χρόνο”. Να λέμε του στραβού το δίκαιο.

Το είχαμε επισημάνει ότι, στόχος του συστήματος είναι η οριστική ήττα της Αριστεράς, που προϋποθέτει όχι μόνο την στρατιωτική και πολιτική της ήττα, που επιτεύχθηκε στον εμφύλιο και μετά, αλλά και η ηθική και ιδεολογική της ήττα.
Αυτό επιτεύχθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο στις εκλογές που πέρασαν. Μόνο την κομματική γεωγραφία να δεις στη Βουλή, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Μια μετεμφυλιακή κομματική γεωγραφία.
Δυστυχώς, έβαλε το χεράκι της και η Αριστερά. Η κυβερνώσα Αριστερά με την κυβερνητική και αντιπολιτευτική της πολιτική.
Το ΚΚΕ που κυρίαρχο μέλημα του ήταν/είναι η εκλογική -πολιτική ηγεμονία στην Αριστερά.
Το ΜέΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ που άργησε να γίνει Συμμαχία, και άργησε να καταλάβει ότι το 2023 δεν είναι 2015.
Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά που ζει μονίμως στον μικρόκοσμο του φαντασιακού.. τίποτα και των ενδοοικογενειακών σφαγών και αλληλοϋπονομεύσεων.
Αν δεν αντιληφθεί το όλον ή σημαντικό μέρος της Αριστεράς το μέγεθος της ιστορικής ήττας, το μέγεθος της παλινόρθωσης, και δεν αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, πολύ φοβάμαι ότι στο επόμενο διάστημα δεν θα μιλάει η Ευρώπη μόνο για “Ιταλοποιήση” η “Ορμπανοποιήση” ως αρνητικό Παράδειγμα, αλλά και για ”Ελληνοποίηση” ως νέο Παράδειγμα της πολιτικής και κοινωνίας.
Τα πρώτα δείγματα στην Αριστερά δεν είναι θετικά, αλλά ας το δικαιολογήσουμε ως αποτέλεσμα των εκλογικών αποτελεσμάτων , που άλλοι καμαρώνουν για τη νίκη τους ,χωρίς να αντιλαμβάνονται τι έχει συντελεστεί, άλλοι μαζεύουν τα κομμάτια τους, άλλοι γλύφουν τις πληγές τους και άλλοι αναζητούν η περηφανεύονται για την μονίμως αδικαίωτη δικαίωση τους.
Ο χρόνος βέβαια κυλάει αντίστροφα και η επόμενη συνέντευξη του Βορίδη μπορεί να έχει ως υπέρτιτλο ” να δεις τι σου έχω για μετά”.

Νίκος Βρυώνης, μέλος ΠΣ ΛΑΕ-ΑΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ