ΛΑΕ Μαγνησίας: Απαράδεκτη η στάση της αστυνομίας στο χθεσινό συλλαλητήριο

Η ΛΑΕ και το Αριστερό Ρεύμα Μαγνησίας χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής, ΜΑΤ, στο χθεσινό συλλαλητήριο και σε ανακοίνωσή της την καταδικάζει:

«Με έναν αξιοπρεπές αριθμό διαδηλωτών, για τα δεδομένα της υπάρχουσας κοινωνικής συγκυρίας λόγω της εξάπλωσης του Κορωνοιού, το συλλαλητήριο κατέληξε επιτυχώς έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LAFARGE. Παρά τις μικροσυμπλοκές που συνέβησαν αρχικά, η πλειοψηφία του κόσμου παρέμεινε έξω από το εργοστάσιο φωνάζοντας συνθήματα κατά της καύσης σκουπιδιών και του εργοστασίου SRF ενώ στήθηκε και μικροφωνική για δηλώσεις στήριξης από όλες τις συλλογικότητες υπέρ του δίκαιου αγώνα των πολιτών του Βόλου.
Καθώς το συλλαλητήριο έφτανε στο τέλος του, οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ εξαπέλυσαν μεγάλο αριθμό κροτίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να τραυματιστούν και να μην μπορούν να αναπνεύσουν από τα χημικά. Παιδιά και ηλικιωμένοι βρέθηκαν σε μεγάλο κίνδυνο ενώ υπήρξαν και λιποθυμίες που κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη για βοήθεια από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η αστυνομική βία δεν σταμάτησε μόνο εκεί. Καθώς είχαν εγκλωβίσει και συλλάβει αναίτια πολίτες, όταν ο κόσμος γυρνώντας έφτασε έξω από το νοσοκομείο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν πάλι δακρυγόνα και κρότου-λάμψης κυνηγώντας τον σε όλο το μήκος της οδού Πολυμέρη φτάνοντας μέχρι την Ιάσωνος ενώ η κυκλοφορική κίνηση ήταν ανοιχτή. Όταν δε πλήθος κόσμου βρέθηκε αργότερα στην αστυνομική διεύθυνση στο Αλιβέρι για να συμπαρασταθεί στους συναγωνιστές που συνελήφθησαν, για μία ακόμα φορά τα ΜΑΤ τους χτύπησαν και πέταξαν δακρυγόνα στον κόσμο ωθώντας τον μέχρι την εκκλησία της Ευαγγελίστριας στην Νέα Ιωνία, χωρίς κανέναν απολύτως εμφανή λόγο.
Η ΛΑΕ και το Αριστερό Ρεύμα Μαγνησίας καταδικάζει την αστυνομική βία που έρχεται να αντιμετωπίσει το κίνημα που αντιδρά στην ακραία, αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ. Η βία και η τρομοκρατία δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο στον αγώνα για την υγεία μας και την ζωής μας, αλλά αντίθετα πρέπει να κάνουν αντιληπτό σε όλο τον κόσμο πως μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα θα διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε και μας ανήκουν. Ας δώσουμε λοιπόν αυτόν τον αγώνα και στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που γίνεται την Τρίτη 16/6 στη Λάρισα, όπου θα συζητηθεί η δημιουργία του εργοστασίου SRF στο δήμο Βόλου. Η παρουσία όλων μας είναι αναγκαία».