Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα: Συμβολή σε ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο για την δημιουργία μιας πλατιάς, ανεξάρτητης, ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής κίνησης στο Δήμο της Αθήνας

Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα

ΠΗΓΗ

Είναι γνωστό ότι οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές (Δημοτικές και Περιφερειακές), θα διεξαχθούν τον προσεχή Οκτώβριο του 2023, με τον νέο καλπονοθευτικό νόμο  Βορίδη που καταργεί την όποια πρόνοια αναλογικότητας και αντιπροσωπευτικότητας είχε η προηγούμενη εκλογική νομοθεσία.

Επίσης είναι πλέον φανερό σε κάθε πολίτη που ανησυχεί και ενδιαφέρεται για τα κοινά, ότι η εκλογική μάχη θα γίνει, υπό το βάρος των νέων δυσμενέστατων πολιτικών συσχετισμών, για τον λαό και την αριστερά, που προέκυψαν από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου – Ιουνίου του 2023.

Το «Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα» από την ίδρυσή του τον Μάρτιο 2019 προσπάθησε, αν και χωρίς εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο, να παρακολουθήσει, να στηρίξει και να συμμετάσχει, σε κάθε τοπική δράση υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων, σε κάθε δράση κινηματικής αλληλεγγύης, σε κάθε κίνηση πολιτών ή σύλλογο. Είμασταν πάντα μαζί με τους κατοίκους και τα κινήματα όπου χρειάστηκε: Πάντα πρώτοι – μαζί με την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών – σε κάθε απόπειρα αρπαγής της λαϊκής κατοικίας, Πάντα μαζί με τις τοπικές συλλογικότητες στην υπεράσπιση ελεύθερων χώρων (κτήμα Δρακόπουλου, κατάληψη Πάτμου & Καραβία, Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί, παρκάκι Μετρό Αμπελοκήπων, πάρκο Μηναϊδη-Φωτιάδη, κτήμα Ακαδημία Πλάτωνος,  λόφος Στρέφη, Πεδίο Άρεως κλπ). Σίγουρα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Όμως δεν απουσιάσαμε.

Το «Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα» που συμμετείχε στην εκλογική αναμέτρηση για τον Δήμο της Αθήνας το 2019, εκτιμά ότι σήμερα, με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο (ποσοστό εισόδου στο Δ.Σ 3%) είναι πολύ δύσκολο να εκπροσωπηθούν στο δημοτικό συμβούλιο οι  δημοτικές κινήσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τα προβλήματα των δημοτών – κατοίκων του Δήμου της Αθήνας απαιτούν δυνατή, ανυποχώρητη, ενωτική, Αριστερή, Ριζοσπαστική Αντιπολίτευση

Το «Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα» θέλοντας να συμβάλει σ΄ένα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο για την δημιουργία μιας πλατιάς, ανεξάρτητης, ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής κίνησης στο Δήμο της Αθήνας, θα αναστείλει την λειτουργία του και ευελπιστούμε να ανταποκριθούν αντίστοιχα και οι άλλες αριστερές  Δημοτικές κινήσεις  στο Δήμο της Αθήνας.

Αθήνα Ιούλιος 2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ