Η κυβέρνηση κοροϊδεύει με τα δήθεν μέτρα για την μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και επιβραβεύει την εφοπλιστική ασυδοσία

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει με τα δήθεν μέτρα για την μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και επιβραβεύει την εφοπλιστική ασυδοσία

Oι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Απανωτές αυξήσεις, που καθιστούν απαγορευτική την μετακίνηση από και προς τα νησιά και για τους μόνιμους κατοίκους και φυσικά και για τους παραθεριστές, εφόσον απαιτείται ένας μισθός για την μετάβαση σε νησί μιας οικογένειας.

Και όλα αυτά διότι οι εφοπλιστές, οποίοι επιδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο για την πραγματοποίηση διαφόρων δρομολογίων, αφήνονται ασύδοτοι και ανεξέλεγκτοι από την κυβέρνηση, όχι μόνο να αυξάνουν συνεχώς τις τιμές αλλά και να παραβιάζουν κατάφωρα τις εργασιακές σχέσεις και τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα πλοία.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες και παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων.

Δηλαδή αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων αυξάνοντας τα κέρδη τους και δεν πληρώνουν στους εργαζόμενους ούτε τα νόμιμα!

Η αισχροκέρδεια των εφοπλιστών έχει συνέπειες όχι μόνο στους Έλληνες πολίτες για τους οποίους, λόγω χαμηλών εισοδημάτων, οι διακοπές είναι πλέον άπιαστο όνειρο αλλά και γενικότερα για τους απασχολούμενους στον τουρισμό, με δεδομένο ότι και για τους ξένους τουρίστες η Ελλάδα θεωρείται πλέον ακριβή χώρα.

Η κυβέρνηση όμως συνεχίζει να στηρίζει την ασυδοσία των εφοπλιστών. Στα μέσα της θερινής τουριστικής περιόδου και κάτω από τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης ανακοίνωσε την λήψη μέτρων, τα οποία όμως είναι κοροϊδία, διότι επαφίενται στην καλή θέληση των εφοπλιστικών εταιρειών οι εκπτώσεις μέσω εκπτωτικών πακέτων όταν και όπως επιθυμούν!

Είναι απάτη και πρόκληση.

Η Λαϊκή Ενότητα Ανυπότακτη Αριστερά απαιτεί:

  • Την δραστική μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Η μετακίνηση στα νησιά δεν είναι είδος πολυτελείας και αποτελεί δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη.
  • Tην τήρηση και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και το σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, δηλώνει δε την αμέριστη συμπαράσταση της στους αγώνες τους.

O αγώνας κατά της ακρίβειας και κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας θα αναπτυχθεί και θα μαζικοποιηθεί.

H κυβέρνηση θα βρει το λαό απέναντί της.

Γραφείο Τύπου 14.7.2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ