Οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης ήταν απλώς ……….φιλοδοξίες!!!

 

  • Οι εκλογές τελείωσαν και νέες αυξήσεις έρχονται στα τρόφιμα, λεηλατώντας τα λαϊκά εισοδήματα.
  • Οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης ήταν απλώς ……….φιλοδοξίες!!!

Οι εκλογές τελείωσαν, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναμένονται, οι προεκλογικές της όμως υποσχέσεις διαψεύδονται όχι μόνο από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και από την ίδια την πραγματικότητα. Ενώ από την αρχή του χρόνου έχουν ήδη επιβληθεί αυξήσεις σε τουλάχιστον 1500 προϊόντα σε ποσοστό, που ξεπερνά το 20%, μέχρι τέλος Ιουλίου έρχονται και νέες αυξήσεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μέχρι και 30%!

Αυξήσεις αναμένονται και στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ η κρατική επιδότηση έχει καταργηθεί! Και όλα αυτά συμβαίνουν , όταν οι μισθοί και οι συντάξεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής.

Συγκεκριμένα οι πρόσφατες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό αφορούν μόνο ένα ποσοστό των εργαζομένων, τα 780 ευρώ του κατώτατου μισθού είναι 670 ευρώ καθαρά, 462.850 μισθωτοί (20,57% του συνόλου των εργαζομένων) αμείβεται μέχρι 700 ευρώ μεικτά, δηλ. κάτω από τον κατώτατο μισθό, ενώ 336400 εργαζόμενοι (14,95% του συνόλου) αμείβονται κάτω από 500 ευρώ μεικτά!

Στην Ελλάδα 13 χρόνια μετά τα μνημόνια και με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ) ο κατώτατος μισθός συνεχίζει να καθορίζεται με κυβερνητική απόφαση, ενώ το 80%-85% των μισθωτών δεν καλύπτεται από καμία Συλλογική Σύμβαση!

Σε δύο μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ θα ανακοινώσει τις προγραμματικές της δηλώσεις, ενώ ήδη τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ πανηγυρίζουν για παροχές, για ανάπτυξη και ευημερία.

Σε μία χώρα, που το δημόσιο χρέος έχει φτάσει τα 410 δις (ενώ το ΑΕΠ είναι γύρω στα 200 δις) και ,το ιδιωτικό χρέος 250-300 δις, οι πανηγυρισμοί είναι απλώς απάτη !!!

Οι πανηγυρισμοί για το εκλογικό αποτέλεσμα , το οποίο προέκυψε μόνο από το 52,83% του εκλογικού σώματος, δεν μπορούν να κρύψουν την σκληρή πραγματικότητα.

Αυτήν την πραγματικότητα μπορούν να αντιπαλέψουν μόνο οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους.

Η Λαϊκή Ενότητα -Ανυπότακτη Αριστερά, με όλες τις δυνάμεις της θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη αυτών των αγώνων.

 Το Γραφείο Τύπου 4.7.2023