Κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας-ΑΑ στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα Χανιά

Ούτε στα Χανιά, ούτε πουθενά!

Κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας-ΑΑ στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα Χανιά

Πέμπτη 29/6, 14.30 Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Μόλις δυο μέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, οι φασίστες προσπαθούν να κάνουν την επανεμφάνισή τους καλώντας σε αντι-συγκέντρωση μίσους την Πέμπτη 29/6 ενάντια στην 1ης  αυτοοργανωμένη  πορεία ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Χανίων. Το θράσος των φασιστών δεν είναι τυχαίο. Ήρθε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών που οδήγησαν στο να εκλεγούν στη Βουλή από ακροδεξιά, φασίζοντα και ανορθολογικά κόμματα, όπως η Νίκη και η Ελληνική Λύση, μέχρι το νεοναζιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών, που έχουν την υποστήριξη του καταδικασμένου φασίστα και πρωτοπαλίκαρου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Η νέα σύσταση της βουλής με την αυτοδυναμία της ΝΔ και αντιπολίτευση ακροδεξιών, προϊδεάζει για μια ακραία συντηρητικοποίηση του δημόσιου λόγου, αλλά και ενός νέου γύρου επίθεσης στα λαϊκά κεκτημένα και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Για την επανεμφάνιση των φασιστών στην πολιτική ζωή έχει πλήρη ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που και στην προηγούμενη θητεία, και στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, εγκολπώνει ακροδεξιά  στοιχεία, με την πολιτική της ακραίας καταστολής, με την ρητορική μίσους στελεχών της, με την εγκληματική, ρατσιστική πολιτική των επαναπροωθήσεων. Την ίδια ώρα στελέχη της κυβέρνησης χαϊδεύουν τους φασίστες, σπεύδοντας να δηλώσουν πως δεν πρέπει να  τσουβαλιάζουμε τους Σπαρτιάτες με τη ΧΑ και να τους δώσουμε ευκαιρία.

Η προκλητική προσπάθεια επανεμφάνισης των φασιστών στο δημόσιο χώρο, με σκοπό να ακυρώσουν την πορεία ορατότητας, πρέπει να βρει απέναντί της ένα δημοκρατικό τείχος από εργαζόμενους, νεολαία, την τοπική κοινωνία. Θα υπερασπιστούμε μια κοινωνία δίκαιη, με ισότητα, ενάντια στην ομοφοβία, ενάντια στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στο φασιστικό δηλητήριο.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονική πορεία της ΧΑ μέχρι να τους στείλει ο λαός με τους αγώνες του στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο. Αυτό θα κάνουμε και τώρα.

Σαν ΛΑΕ-Ανυπότακτη Αριστερά συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση-στήριξη στην πορεία ορατότητας Χανίων  την Πέμπτη 29/6, 14:30 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και καλούμε όλο τον κόσμο των Χανίων να είναι εκεί.

Όπως ο λαός των Χανίων κατάφερε πριν κάποια χρόνια να κλείσει τα γραφεία της δολοφονικής συμμορίας της ΧΑ, έτσι μπορεί και τώρα να καταφέρει να σταματήσει τους φασίστες.

Το Γραφείο Τύπου 27.6.2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ