Δεκατρείς λόγοι για να μπει το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη βουλή (του Θοδωρή Μαραγκουδάκη)

23 Ιουνίου 2023
Δεκατρείς λόγοι για να μπει το ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στη βουλή. Ανάρτηση εμπνευσμένη από άρθρο του Δημήτρη Στρατούλη – από τους ανθρώπους που χάρηκα που τους γνώρισα ή γνώρισα καλύτερα αυτό τον καιρό, όπως και τον Κώστα Ήσυχο, τη Μάνια Μπαρσέφσκι, τη Μαριάνα Τσίχλη, τον Δημήτρη Σαραφιανό, τον Σαράντο Θεοδωρόπουλο, τη Δέσποινα Σπανού και άλλους – δεν γίνεται να τους αναφέρω όλους.
1. Θα ακούγεται στη βουλή η φωνή του λαού, της νεολαίας και των κινημάτων και μάλιστα χωρίς καπέλωμα, με σεβασμό στις επιδιώξεις τους.
2. Το ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ θα ασκεί αριστερή μαχητική, χρήσιμη για το λαό και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Αν μη τι άλλο, όσες διαφωνίες και να έχει κανείς, δεν μπορεί να πει ότι αυτό δεν έγινε την προηγούμενη τετραετία από το ΜΕΡΑ 25 και μάλιστα παρά ορισμένα εσωτερικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν.
3. Τώρα το πολιτικό διακύβευμα δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει (Μητσοτάκης ή Τσίπρας), αλλά ποια δύναμη μπορεί να αντιπολιτευτεί πραγματικά τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη κι αυτή είναι το ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ.
4. Με την είσοδο του ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στη βουλή θα ωθηθεί και θα βοηθηθεί (κι ας μην το καταλαβαίνει τώρα) και το ΚΚΕ για κοινές αντιπολιτευτικές δράσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ό,τι κι αν λέει.
5. Δεν είμαστε ένα αρχηγοκεντρικό κόμμα αλλά έχουμε συλλογικά όργανα και δημοκρατικές διαδικασίες, κοινωνική γείωση με τα κινήματα. Εδώ θα προσθέσω πως αυτό το έζησα από προσωπική εμπειρία… δηλαδή μπορείς να προτείνεις κάτι και να ακουστεί τελικά.
6. Δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και του περιβάλλοντος με τους οικονομικούς ολιγάρχες με προσωπικό κόστος για πολλούς, όπως για τον Κλέωνα Γρηγοριάδη που αντιμετωπίζει τώρα μήνυση του Αλαφούζου εναντίον του.
7. Εάν μπούμε στη βουλή, πολλές από τις βουλευτικές έδρες, που θα πάρουμε, θα τις αφαιρέσουμε από το πρώτο κόμμα, δηλαδή από τη ΝΔ, στερώντας της την πολιτική παντοδυναμία εμποδίζοντας να περάσει η άκρως αντιδραστική της ατζέντα, που περιλαμβάνει και την αναθεώρηση του Συντάγματος.
8. Μέσα από τη βουλή θα στηρίξουμε όλους τους πολιτικούς, εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες από καλύτερες θέσεις και οι στόχοι και διεκδικήσεις τους θα μεταφέρονται στη Βουλή.
9. Θα υπάρξουν καλύτερες προϋποθέσεις για τη συγκρότηση και ουσιαστική παρέμβαση ευρύτερων ενωτικών, αγωνιστικών κινήσεων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη.
10. Η συμμετοχή του ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στη βουλή θα συμβάλει στο δυνάμωμα και στην ενότητα της Αριστεράς… σε μια ενότητα με πρόγραμμα και σοβαρότητα κι όχι αρπακόλλα.
11. Και το ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ χρειάζεται καλύτερη επεξεργασία κάποιων θέσεών του και διόρθωση άλλων… αν μπούμε στη βουλή θα μπορέσουμε με πολύ καλύτερο τρόπο να ασχοληθούμε με αυτό το έργο.
12. Αν το ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ μπει στη βουλή, ο λαός, δηλαδή ΕΣΕΙΣ θα έχετε δώσει μια ηχηρή απάντηση στους ολιγάρχες που από τις πρώτες εκλογές σχεδίασαν να το βγάλουν έξω και να το αντικαταστήσουν με δική τους γιαλαντζί δήθεν αριστερή αντιπολίτευση. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ;
13. Το ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ είναι το μόνο αριστερό κόμμα που έβγαλε ανακοίνωση για τη γνωστή υπόθεση “παραχώρησης” του πολυτελούς θωρακισμένου αυτοκινήτου που ανήκε στον Αλαφούζο στον καταδικασμένο για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, Βασίλη Ρουμπέτη για να κάνει τις βρωμοδουλειές του… αυτός είναι ένας δικός μου προσωπικός λόγος και τον έβαλα στον αριθμό που θεωρώ ότι πρέπει.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΩ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ.
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.
Και μετά τις εκλογές εδώ θα είμαστε.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ