Να τα ζυγιάσουμε καλά φίλοι μου, πριν το ρίξουμε στην κάλπη (της Χριστίνας Σουλτανίδου)

ΝΑ ΤΑ ΖΥΓΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω ένα ισχυρό κάλεσμα, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές.

Χωρίς την έννοια της καθοδήγησης προφανώς, και με απεύθυνση κυρίως στους φίλους με τους οποίους “ζυμωθήκαμε” στην καθημερινή μας ζωή (εργασιακή, συνδικαλιστική, κινηματική, πολιτική). Γιατί ξέρουν, ότι το κάνω υπακούοντας σε μια βαθιά εσωτερική ανάγκη, και όχι σε μια ευκαιριακή εκλογική συγκυρία.

Θα έλεγα λοιπόν, σ΄ αυτήν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση,

Να μη δώσουμε τη δυνατότητα να επικρατήσει στη Βουλή, ούτε το άλογο, ούτε το παράλογο, ούτε η ψεύτικη υπόσχεση που μας υποβιβάζει ως ανθρώπινες αξίες, ούτε η αυθαιρεσία που δίνει η απόλυτη εξουσία της παντοδυναμίας, ούτε το μαύρο του φασισμού.

Να βάλουμε στο ζύγι,

την ειλικρίνεια απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις,

τη συνέπεια, όπως αυτή προκύπτει διαχρονικά, απέναντι στον πολιτικό καιροσκοπισμό,

την ανιδιοτέλεια της προσφοράς, απέναντι στην προσωπική ματαιοδοξία και στο προσωπικό όφελος,

τις πολιτικές προτάσεις και τους αγώνες που συγκρούονται με όσα μας υποβαθμίζουν καθημερινά, απέναντι σε πολιτικές που μας στερούν κάθε μέρα και ένα πολύτιμο κομμάτι από τις ζωές μας,

το δημοκρατικό μας δικαίωμα να διεκδικούμε το καλύτερο για τους εαυτούς μας και τους δικούς μας, απέναντι στην καταστολή και την νομοθετική αυθαιρεσία, που εξυπηρετούν προκλητικά τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα,

το δικαίωμά μας να είμαστε άσπροι, μαύροι, θρήσκοι ή ανεξίθρησκοι, προστάτες του περιβάλλοντος και των ζώων, στρέιτ ή ομοφυλόφιλοι, απέναντι στο δάκτυλο που σηκώνεται για να στιγματίσει και να επικρίνει το διαφορετικό,

το δικαίωμά μας να ζούμε μια αξιοπρεπή ζωή μετά από 35 και 40 χρόνια δουλειάς, απέναντι στην καθημερινή μας εξαθλίωση,

το δικαίωμά μας να είμαστε νέοι με δημιουργικό μέλλον, απέναντι στο γκρίζο τείχος που ορθώνουν μπροστά μας,

το δικαίωμα και τη δυνατότητά μας να ξυπνάμε κάθε πρωί και να ονειρευόμαστε και να οργανώνουμε μια καλύτερη μέρα από την προηγούμενη, απέναντι στην καταθλιπτική, διαρκώς υποβαθμιζόμενη καθημερινότητα.

Κι αφού τα ζυγίσουμε όλα αυτά, κι άλλα πολλά που ο καθένας μας ζει και αισθάνεται, ας εναποθέσουμε και την πολύτιμη ψήφο μας εκεί που η πλάστιγγα γέρνει πιο πολύ, με ήσυχη συνείδηση, ότι κάνουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας και τους δικούς μας, για την καθημερινότητα και το μέλλον όλων, όσοι έχουμε τόσο πληγωθεί την τελευταία δεκαετία.

Έτσι, θα πρότεινα να δώσουμε μια καλή ευκαιρία να μπει στη Βουλή το ΜέΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, γιατί, κατά τη γνώμη μου, αυτή η συμμαχία υπηρέτησε και υπηρετεί όσα προανέφερα και άλλα πολλά, γιατί είναι πολύ χρήσιμη η παρουσία των ανθρώπων που τη συναποτελούν στη Βουλή, αλλά και εξαιρετικά χρειαζούμενη.

Στις 25 Ιούνη λοιπόν, ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ