Ν.Βαλαβάνη: Πρέπει να μπει φραγμός στη λαίλαπα που θα ακολουθήσει

Πηγή: Radio me

Ν.Βαλαβάνη: Πρέπει να μπει φραγμός στη λαίλαπα που θα ακολουθήσει

Για το πρόγραμμα «αποτελεσματικής και μαχητικής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή», που προτείνει το ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, μίλησε στο Radio Me και την εκπομπή “Δεύτερος Καφές”, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας και υποψήφια βουλευτής Ηρακλείου, Νάντια Βαλαβάνη.

Εξηγώντας τους λόγος που η ίδια ζήτησε να βρίσκεται στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο Ηράκλειο, σημείωσε ότι την κινητοποίησε «η ανάγκη να υπάρξει στη Βουλή μια πραγματικά ενισχυμένη από άποψη ποιότητας και αριθμού βουλευτών αντιπολίτευση». Όπως πρόσθεσε το ΜέΡΑ25 «έχει αποδείξει τι είδους αντιπολίτευση έκανε την προηγούμενη θητεία αλλά μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιπολίτευση επειδή δεν είναι μόνο του αλλά υπάρχει μια συνεργασία σχεδόν με όλες τις δυνάμεις που καταψήφισαν το 3ο μνημόνιο και έφυγαν το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείσα για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, η κα. Βαλαβάνη έκανε λόγο για «έκπληξη» όλων και τόνισε ότι «αντικαθρεφτίζει μια πολιτική συντηρητική μετατόπιση, όχι κοινωνική, της κοινωνίας».

«Θα συζητηθεί αναλυτικά μετά το τέλος των εκλογών τι πήγε λάθος. Όταν δίνεις μια μάχη δύσκολα να πας σε μεγάλο βάθος αυτή τη συζήτηση. Κατά τη γνώμη μου κάναμε μια κακή προεκλογική εκστρατεία. Το πρόγραμμά μας – που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε ΛΑΕ και άλλες οργανώσεις με το ΜέΡΑ25 – δεν προβλήθηκε. Η ιστορία με το σχέδιο “Δήμητρα” κάλυψε τα πάντα. Που δεν είναι τίποτα άλλο από μια σοβαρή τεχνική παράμετρο που μπορεί να ισχύσει σε οποιαδήποτε οικονομία και δεν έχει καμία σχέση με αλλαγή νομίσματος. Το θέμα όμως αυτό εξαντλούσε τα πάντα. Δεν συζητήθηκε το πρόγραμμά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Νάντια Βαλαβάνη, εκτίμησε ότι «έρχεται λαίλαπα« γι αυτό και «πρέπει να μπει φραγμός» και στάθηκε ιδιαίτερα στην αναθεώρηση του Συντάγματος, σημειώνοντας ότι ο σχεδιασμός του Κ. Μητσοτάκη είναι μία αντιδραστική αναθεώρηση στη βάση της πρότασης για ένα Καινοτόμο Σύνταγμα, όπως αυτή έχει διατυπωθεί από την ομάδα εργασίας στην οποία μετείχαν οι Nίκος Κ. Αλιβιζάτος, Παναγής Βουρλούμης, Γιώργος Γεραπετρίτης, Γιάννης Κτιστάκις και Φίλιππος Κ. Σπυρόπουλος.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση του Νάντιας Βαλαβάνη με την Σώτια Πεντεδήμου εδώ: