Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Όλες/οι διαδηλώνουμε την Παρασκευή 5/6, στις 6:00μμ, στο Σύνταγμα, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Την  5η Ιουνίου τιμούμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος,  σε μία εποχή, που αυτό συνεχίζει να καταστρέφεται καθημερινώς  προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Εφέτος, μάλιστα, αναδείχτηκε ακόμα περισσότερο η αδήριτη ανάγκη προστασίας  του περιβάλλοντος, αφού μεγάλη μερίδα επιστημόνων συνδέει την πανδημία και τους νέους ιούς με την κλιματική αλλαγή. Επομένως και για τον λόγο αυτόν  η περαιτέρω λεηλασία και καταστροφή της φύσης προς όφελος  της κερδοφορίας  της οικονομικής ολιγαρχίας, αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και των μελλοντικών γενεών.

Κάθε χρόνο ακούμε υποκριτικές δηλώσεις για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, που οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρεί ασήμαντη την κλιματική αλλαγή και αποσύρει την χώρα του από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, αλλά και στην Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία και όλα τα μνημονιακά κόμματα με τις πολιτικές τους μόλυναν συστηματικά το περιβάλλον.

Ο μολυσμένος με πετρέλαιο Σαρωνικός και οι ατιμώρητοι εφοπλιστές, οι  εμπρησμοί στα δάση και οι επικείμενες παρεμβάσεις για γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην παρθένα φύση της Ηπείρου, η προώθηση νέου ΧΥΤΑ στην Φυλή συνιστούν μεγάλα περιβαλλοντικά εγκλήματα, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων, που συνοδεύεται από παντελή κυβερνητική αδιαφορία για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Ο τελευταίος νόμος, μάλιστα, που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει την δυνατότητα για εκμετάλλευση ακόμα και περιοχών natura, όλα στην εξυπηρέτηση των μεγάλων εμβληματικών «επενδύσεων», που θα… έρθουν.

Διακηρύσσουν την ανάγκη για ανάπτυξη της λεγόμενης «πράσινης οικονομίας» και την ενισχύουν με πακτωλό χρημάτων όπως φαίνεται και από την πρόσφατη πρόταση της κομισιόν για την αντιμετώπιση της κρίσης, με βασικό στόχο όμως την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του νερού κλπ.

Γεμίζουν και καταστρέφουν βουνά και πέλαγα με ανεμογεννήτριες για να κερδίζουν οι μεγάλες πολυεθνικές.

Απέναντι σε αυτήν την  συνεχιζόμενη καταστροφή η μοναδική απάντηση είναι οι αγώνες του ίδιου του λαού για να υπερασπιστεί το «σπίτι» του, που θα κληροδοτήσει και στις επόμενες γενιές.

Η 5η Ιούνη δεν είναι η μέρα διακηρύξεων, είναι ημέρα δράσης.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Παρασκευή 5/6 6:00μμ στο Σύνταγμα από κοινωνικούς φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήματα,  για να διακηρύξουμε όλοι μαζί την αποφασιστικότητα μας να αγωνιστούμε για την προστασία του περιβάλλοντος, των οικοσυστημάτων και των ελεύθερων χωρών.

Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος είναι αγώνας για την ίδια την ζωή.

Όλες/οι την Παρασκευή 5/6 στις 6:00μμ στο Σύνταγμα

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

4/6/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ