Νέα αύξηση του δημόσιου χρέους μετά από 13 χρόνια μνημονίων και άγριας λιτότητας για το λαό

Ανακοίνωση ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη

Νέα αύξηση του δημόσιου χρέους ανακοίνωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Συγκεκριμένα έφτασε τα 403,44 δις στο τέλος Απρίλη του 2023, από 400,28 δις στο τέλος Δεκέμβρη του 2022, αυξημένο κατά 8δις ευρώ παραπάνω από τον στόχο, που είχε θέσει το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο προέβλεπε να φτάσει στο τέλος του 2023 τα 395,03 δις ευρώ, δηλαδή έχει ήδη υπερβεί τον στόχο, 8 μήνες νωρίτερα κατά 8 δις!

Τι έχει να πει γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και οι αρχηγοί των άλλων μνημονιακών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ);

Μετά από 13 χρόνια μνημονίων και άγριας λιτότητας για το λαό, μετά από μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, το δημόσιο χρέος ανεβαίνει ραγδαία, ξεπερνώντας κατά πολύ αυτό που ήταν όταν μπήκαμε στα μνημόνια και αποτελεί απειλή για νέα μνημόνια και μεγαλύτερη φτωχοποίηση για τον ελληνικό λαό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ όχι μόνο λένε ψέματα για την κατάσταση της οικονομίας, υποσχόμενοι ευημερία αλλά προσπαθούν και να διαστρεβλώσουν και να συκοφαντήσουν τις ουσιαστικές προτάσεις του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, που προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που υπέγραψαν μνημόνια, είναι υπεύθυνοι για την αύξηση του δημόσιου χρέους, για την τεράστια αύξηση του ιδιωτικού, που είναι θηλιά στο λαιμό των δανειοληπτών, είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός!

Στις προσεχείς εκλογές στις 25 Ιούνη πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει, με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη να επιστρέφει στη Βουλή, όπου υπήρξε το μόνο κόμμα που ανέπτυξε ουσιαστική αντιπολίτευση την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία αλλά και μαχητική αντιπολίτευση στους δρόμους, με τη συμμετοχή του σε κοινωνικούς αγώνες.