ΛΑΕ-ΑΑ Μεσσηνίας: Αν θέλουμε να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ, οι λαοί πρέπει να βάλουν τέλος σε αυτό το έγκλημα

Εικόνες από τους διασωθέντες του ναυαγίου στην Πύλο (gallery) : Associated Press

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΕ-ΑΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η ΛΑΕ-ΑΑ εκφράζει την οδύνη της για το έγκλημα που συντελέστηκε για άλλη μια φορά ,στις 14/6 στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου,ενάντια σε συνανθρώπους μας-πρόσφυγες, μετανάστες-από χώρες που βασανίζονται χρόνια τώρα με πολέμους, φτώχεια, πείνα, ανεργία και αντιδραστικά καθεστώτα…

Ευθύνη έχουν οι χώρες των αποικιοκρατών της Ευρώπης σε Αφρική και Ασία, που εξακολουθούν να ξεζουμίζουν τον πλούτο της γης και να εξωθούν τους λαούς στην προσφυγιά και την μετανάστευση.

Μέλη και στελέχη της ΛΑΕ-ΑΑ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι της Καλαμάτας εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στον πόνο και το δράμα των συνανθρώπων μας.

Οι υπεύθυνοι αυτής της τεράστιας- σε νεκρούς και αγνοούμενους- τραγωδίας έχουν όνομα και είναι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, οι κυβερνήσεις της Ε.Ε και ο στρατιωτικός συνασπισμός του ΝΑΤΟ.

Η χώρα μας συμμετέχει σε αυτό το έγκλημα με τις κυβερνήσεις της που υποτάχτηκαν στις ‘’συμμαχικές υποχρεώσεις’’ με τις συμφωνίες του Δουβλίνου 1 κ 2, με την ντροπή του φράχτη στον Εβρο, με την συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας για τις επαναπροωθήσεις, με τους βασανισμούς των ανθρώπων που ζητούν άσυλο, με τον εγκλεισμό τους στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ οι δουλέμποροι πλουτίζουν ατιμώρητοι ! Από τους 750 επιβαίνοντες, σώθηκαν 104 άνθρωποι ενώ οι άλλοι προφανώς πνίγηκαν, με την πλειοψηφία τους να είναι γυναίκες και παιδιά !

Αν θέλουμε να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ, οι λαοί πρέπει να βάλουν τέλος σε αυτό το έγκλημα !

Απαιτούμε:

Να σταματήσει η φρίκη του πολέμου σε κάθε χώρα του πλανήτη

Να καταργηθούν οι συμφωνίες του Δουβλίνου, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Να σταματήσουν οι εγκληματικές επαναπροωθήσεις

Να πέσει ο φράχτης του Εβρου

Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες/μετανάστες

Οι σύγχρονοι Ικέτες-πρόσφυγες / μετανάστες να αποφασίζουν σε ποια χώρα θέλουν να εγκατασταθούν

Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και να καταργηθούν οι συμφωνίες ενάντια στους πρόσφυγες/μετανάστες

Η Μεσόγειος να είναι θάλασσα ειρήνης, αδελφοσύνης και πολιτισμού των λαών που συνορεύουν