Δράση του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής

Περιοδεία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας Ανυπότακτη Αριστερά, Υποψήφιου Βουλευτής Β’ Πειραιά με το ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη 

Κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών του ΜέΡΑ25 συμμαχία για τη Ρήξη, κάναμε σήμερα περιοδεία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Στις συζητήσεις με τους υγειονομικούς επιβεβαιώθηκε για άλλη φορά ότι η Νέα Δημοκρατία κατεδάφισε και ιδιωτικοποίησε το δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο ήταν ήδη υποβαθμισμένο από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις λόγω των πολιτικών λιτότητας. Όλα αυτά η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έκανε για να εξυπηρετήσει ξεδιάντροπα ιδιωτικά συμφέροντα στον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Προσπαθήσαμε να πείσουμε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, ότι είναι χρήσιμο για τους ίδιους, τον ελληνικό λαό και τη νεολαία το ΜέΡΑ25 συμμαχία για τη Ρήξη να μπει στην Βουλή και δεσμευτήκαμε εφόσον μπούμε στη βουλή, μαζί με τους υγειονομικούς, μαζί με το λαό, Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας για γενναία δημόσια χρηματοδότηση του για μαζικές προσλήψεις ώστε να καλύπτουν μεγάλες ανάγκες και για αναβαθμισμένη Πρωτοβάθμια περίθαλψη.


Περιοδεία στον Ευαγγελισμό

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων, το βασικό χαράκωμα υπεράσπισης της υγείας του λαού στην Αθήνα, που στις εφημερίες το προσωπικό του υπερβαίνει εαυτόν για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες και το πλήθος των πολιτών.
Η υποστελέχωση και το ρήμαγμα των υποδομών του ΕΣΥ δεν είναι “αμέλεια”. Οι νεκροί συμπολίτες μας, λόγω της καθυστέρησης των ασθενοφόρων, “απαντήθηκαν” με τον γνωστό τρόπο: ιδιωτικοποίηση με ιδιωτικά ασθενοφόρα και ελικόπτερα. Είναι στρατηγική της κυβέρνησης της ΝΔ.
Με σχεδιαζόμενη μείωση δαπανών περίπου 10% κάθε χρόνο μέχρι το 2027, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, το σχέδιο είναι ξεκάθαρο: διάλυση της δημόσιας υγείας και απόδοση ενός ακόμα κρίσιμου τομέα για τις ανάγκες του λαού, στην ολιγαρχία, τους κλινικάρχες και τις ασφαλιστικές.
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΥ! ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΡΘΙΟ!

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι Μαριάνα Τσίχλη, υποψήφια βουλεύτρια Α’ Αθήνας με το ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη, τα μέλη του ΠΣ της ΛΑΕ ΑΑ Νίκος Βρυώνης και Βιβή Πασχάλη και σύντροφοι/σες μέλη της ΛΑΕ ΑΑ και του ΜέΡΑ25

Δήλωση Μαριάνας Τσίχλη Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας Ανυπότακτη Αριστερά, Υποψήφιας Βουλεύτριας Α΄Αθήνας με το ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη 


Περιοδεία στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών στο Γουδί

Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη αποτελούμενη από τον υποψήφιο βουλευτή
του Βόρειου τομέα της Αθήνας Θανάση Πετράκο, και τα στελέχη του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Τάσο Μαυρόπουλο Δημοτικό Σύμβουλο Βύρωνα, Ανδρέα Μακρή νοσηλευτή , Θωμά Αχταρίδη, Γιάννη Γιαννόπουλο και τους νεολαίους ,Τάσο, Παναγιώτη και Δάφνη ,
επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 το Λαϊκό Νοσοκομείο και συζήτησε με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό τις θέσεις του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου και κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν με τη ψήφο τους το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη ώστε να υπάρχει η φωνή του στη νέα βουλή για να έχει τη δύναμη να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία και όλο το λαό “Για υγεία δικαίωμα όλων, όχι προνόμιο των λίγων”
Μετά την ολοκλήρωση της Περιοδείας ο υποψήφιος βουλευτής του Βόρειου Τομέα της Αθήνας Θανάσης Πετράκος δήλωσε .
“Είμαστε σήμερα εδώ στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας το οποίο έχει κομβικό ρόλο στο ΕΣΥ και χάρις στην αυτοθυσία του Ιατρικού του νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των εργαζομένων του προσφέρει σημαντικό έργο στη υγεία του λαού Η παρουσία μας σήμερα εδώ έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Γίνεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη από τον κ. Πνευματικό του σχεδίου της ΝΔ για την υγεία. Ότι δηλαδή και για την περίθαλψη του λαού πρέπει να είναι κυρίαρχο κριτήριο οι νόμοι της αγοράς (οικονομικό κόστος – όφελος). Κυρίως όμως θέλει να υποδηλώσει την πρωταρχική σημασία που δίνει το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη ώστε η υγεία να είναι δικαίωμα όλων, όχι προνόμιο των λίγων. Γιατί για εμάς όπως και για εσάς, η δημόσια δωρεάν Υγεία αποτελεί ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Οι µνηµονιακές κυβερνήσεις, µε προεξάρχουσα τη Ν∆, κάνουν ό,τι μπορούν για να το μετατρέψουν σε προνόμιο. Αρχικά, με την υποβάθμιση του ΕΣΥ. Είναι χιλιάδες τα κενά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αντί για μόνιμους διορισμούς έχει γίνει καθεστώς η ομηρία των επικουρικών, οι χαμηλοί μισθοί και οι απλήρωτες εφημερίες. Αντι να ενισχύσει το ΕΣΥ Αντί η πανδηµία να κλονίσει το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της την εργαλειοποίησε για να το προχωρήσει. Ευνοώντας τις ιδιωτικές κλινικές και εταιρείες όπως η CVC και άφησε το ΕΣΥ υποστελεχωµένο. Αποτέλεσμα ένα από τα χειρότερα στην Ευρώπη ποσοστά θανάτων κατά τη διάρκεια της πανδηµίας. Ακόµα µε τις διώξεις υγειονοµικών . Τέλος, η άθλια νοµοθέτηση Κικίλια-Πλεύρη-Γκάγκα Ο νόµος για τα ιδιωτικά απογευµατινά ιατρεία επί πληρωµή στον χώρο των νοσοκοµείων. Η παράδοση της ψυχικής υγείας στο ίδρυµα Νιάρχου, µε τις ψήφους µάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η παράδοση των παιδογκολογικών νοσοκοµείων στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Σε αυτή την νεοφιλελεύθερη πολιτική χρειάζεται να ορθώσουμε ένα παλαικό μέτωπο αντίστασης και ρήξης . Για αυτό ζητάμε τη στήριξη όχι μόνο των εργαζομένων στην υγεία αλλά και όλου του λαού στις 25 Ιουνίου για να μπορούμε και μέσα από τη Βουλή να αγωνιζόμαστε και να στηρίζουμε τους αγώνες για αναβάθμιση του ΕΣΥ ώστε η η υγεία να είναι δικαίωμα όλων, όχι προνόμιο των λίγων διότι η δηµόσια δωρεάν Υγεία αποτελεί ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει προνόμιο των πλουσίων και εμπόρευμα”.


Περιοδεία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στο Γουδί

Περιοδεία εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη. Συμμετείχαν ο πρώην Βουλευτής και μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ ΑΑ Θωμάς Κώτσιας, οι Μάκης Γκίκας και Στέλιος Κυδωνάκης μέλη του ΠΣ της ΛΑΕ ΑΑ καθώς και σύντροφοι και συντρόφισσες από του Ζωγράφου. Σε κάθε τμήμα, σε κάθε εργαστήριο, σε κάθε γραφείο που επισκεφτήκαμε, είδαμε την τεράστια προσπάθεια του Ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και όλων των εργαζομένων για να ανταποκριθούν στο έργο τους με ελάχιστα μέσα και αφουγκραστήκαμε την αγωνία τους για το μέλλον του δημόσιου συστήματος υγείας που υπηρετούν με αυταπάρνηση.


Περιοδεία στο Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι

Σήμερα επισκεφθήκαμε το Αττικό Νοσοκομείο,αφενός για να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι ξεπερνώντας κάθε όριο φυσικής αντοχής, πασχίζουν καθημερινά για την βελτίωση της υγείας των ασθενών, αφετέρου για να καταγγείλουμε την διαχρονική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του εθνικού συστήματος υγείας εξαιτίας των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Οι ελλείψεις σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους ευθύνονται για την επιβάρυνση της υγείας πολλών συνανθρώπων μας.
Επιπλέον στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των ανεμβολίαστων υγειονομικών που με την στάση τους εξέφρασαν το ιερό δικαίωμα στην επιλογή, και την θεμιτή αντίθεσή τους σε κάθε υποχρεωτικότητα που αφαιρεί από τους πολίτες την κυριαρχία στο δικό τους σώμα.
Το Μέρα25 θα συνεχίσει να στέκεται στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων για ένα υψηλής ποιότητας δημόσιο σύστημα υγείας, για όλες και όλους, φτωχούς και πλούσιους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

 

Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς»

Δήλωση Κλέωνα Γρηγοριάδη