Πως διαμορφώνουν τις συνειδήσεις μας… Θέλουν να γίνουμε ρατσιστές! (της Λίτσας Αμμανατίδου Πασχαλίδου)

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ…
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
  • Είμαστε μια χώρα που ένα μεγάλο ποσοστό της είμαστε απόγονοι δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς προσφύγων, που οι πρώτοι πρόγονοί μας έφτασαν πριν ένα και πλέον αιώνα στην Ελλάδα, αφήνοντας την Πατρίδα τους.
  • Είμαστε μια χώρα που ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό της, είμαστε παιδιά, εγγόνια, αδέρφια ή συγγενείς μεταναστών, που εδώ και πολλές δεκαετίες, ζούνε σε όλες τις Ηπείρους του πλανήτη και είναι η ομογένεια την οποία θυμόμαστε στις εθνικές εορτές και στις εκλογές!
  • Είμαστε μια χώρα που 500.000 και πλέον, νέα παιδιά μαζί και το δικό μου, τα περισσότερα επιστήμονες, “εκδιώχθηκαν” τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων και έγιναν οι σύγχρονοι οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες, σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.
  • Είμαστε μια χώρα που οι μετανάστες της ΔΕΝ είχαν πάντα νομιμοποιητικά έγγραφα στις χώρες που έφταναν λόγω φτώχειας για ένα καλύτερο αύριο.
Αυτό συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει.
• Και εξηγώ πως από τις αρχές του 20ου αιώνα και με τους διωγμούς από τον Πόντο και την Μικρασία, αλλά και από την Κρήτη και αλλού, πολλοί μπήκαν στα αμπάρια σαπιοκάραβων και αποβιβάστηκαν κρυφά όπως ακριβώς κρυφά επιβιβάστηκαν στα πλοία, στα λιμάνια που αυτά έδεσαν ανά την υφήλιο.
• Δεκαετίες ολόκληρες χωρίς χαρτιά κρυβόταν από τις αρχές των χωρών, αλλά τα κυκλώματα τους εκμεταλλεύονταν για ένα κομμάτι ψωμί. Έκαναν τις πιο σκληρές δουλειές στο σκλαβοπάζαρο του κόσμου και μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και ασύδοτης εκμετάλλευσης, κατάφεραν και απέκτησαν έγγραφα αυτοί και οι οικογένειές τους και σήμερα είμαστε περήφανοι γι αυτούς που διέπρεψαν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Ναι καλά καταλάβατε είναι η ομογένεια που ανέφερα παραπάνω.
• Στη σύγχρονη τώρα μετανάστευση, έχουμε περιπτώσεις που ξεκινούν συνάνθρωποί μας με διαβατήρια και τουριστικές βίζες και όταν αυτές λήγουν φυσικά δεν «νομιμοποιούνται» να παραμένουν στις τρίτες χώρες που επέλεξαν για να ζήσουν και όχι απλά να επιβιώσουν.
Τότε ναι και αυτοί κρύβονται γιατί αν τους πιάσουν θα τους απελάσουν! Και ψάχνουν τρόπους για να παραμείνουν, είτε ως φοιτητές που σημαίνει πρέπει να πληρώσουν τα υπέρογκα δίδακτρα, είτε να βρουν άλλους ίσως και μη δόκιμους τρόπους για να αποκτήσουν την άδεια παραμονής τους
• Ναι συμβαίνουν όλα τα παραπάνω είτε δεν τα γνωρίζουμε, είτε τα παραβλέπουμε, είτε τα αποκρύπτουμε!
  • Είμαστε μια χώρα, στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης η οποία χρησιμοποιείται από την ΕΕ, η οποία δέχεται τα μεταναστευτικά ρεύματα από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων της, σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής και από τη φτώχια και την εκμετάλλευση λόγω των αποικιοκρατών και της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ.
  • Είμαστε μια χώρα που οι κυβερνήσεις της επέλεξαν τους φράχτες και τους πνιγμούς των κατατρεγμένων είτε από πολέμους με πυρά είτε από οικονομικούς πολέμους.
  • Είμαστε μια χώρα που τα πελάγη της έχουν βαφτεί με άπειρο ανθρώπινο αίμα ενώ την ίδια στιγμή οι διακινητές τους θησαύριζαν.
Άλλωστε το εμπόριο ανθρώπων είναι πολύ ψηλά στη λίστα της παγκόσμιας κερδοφορίας μετά το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών!
  • Είμαστε μια χώρα που οι πολίτες άνοιξαν τις αγκαλιές τους και βοήθησαν τους πρόσφυγες και μετανάστες έμπρακτα και δεν μπορεί κανένας να το κρύβει και να το διαστρεβλώνει, για να δημιουργήσει συντηρητικά αντανακλαστικά άλλων εποχών.
  • Είμαστε μια χώρα που οι πολίτες ΔΕΝ είναι ρατσιστές, αλλά προσπαθούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, (κυβερνήσεις, πολιτικοί, ΜΜΕ κλπ) να γίνουμε ρατσιστές.
ΔΕΝ πρέπει να τους το επιτρέψουμε και με αφορμή το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, όπου 750 ψυχές στοιβάχτηκαν σε ένα αλιευτικό που από τα παράλια της Λιβύης θα έφτανε στην Ιταλία, είναι αδύνατο να μην νοιώθουμε φρίκη για το έγκλημα που συντελέστηκε στα βαθιά της Μεσογείου.
Δεν θα μάθουμε ποτέ τον ακριβή αριθμό των πνιγμένων…
Στα αμπάρια ήταν τα γυναικόπαιδα και οι αναφορές των 104 επιζώντων μιλούν για πάνω από 100 παιδιά!
Οι σωροί των πνιγμένων που έχουν περισυλλέξει 78…
Άρα μιλάμε για τουλάχιστον 550 νεκρούς στα 5.300 μέτρα βάθος της θάλασσας.
Είμαστε μια χώρα που οι πολίτες της δεν μπορούν παρά να αισθάνονται οργή και θλίψη, για όσα συμβαίνουν σε συνανθρώπους μας που απλά θέλησαν ζωή και όχι επιβίωση, αν και θεωρώ πως ούτε αυτή ήταν διασφαλισμένη.
Στα ρατσιστικά ένστικτα που θέλουν να μας επιβάλλουν, απαντάμε με αλληλεγγύη γιατί πάνω από όλα είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
15/6/2023
Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
Απόγονος προσφύγων
Μητέρα οικονομικού μετανάστη