Δήλωση της υποψήφιας βουλεύτριας Ευρυτανίας Αγγελικής Φράγκου

 ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Χαιρετίζω τους Ευρυτάνες συμπολίτες μου, που στις εκλογές της 21ης  Μαΐου μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Το ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, για λίγους μόλις ψήφους, έμεινε εκτός βουλής, εξ αίτιας του  εκλογικού νόμου (φράγμα 3%).

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαίου είναι σε όλους γνωστά, με τη Ν.Δ  (παρά τις επιθετικές  πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων – συνταξιούχων και όλου του ελληνικού λαού) να διατηρεί τις δυνάμεις της στο 40,79%, την αξιωματική αντιπολίτευση να υποχωρεί στο 20%, τα λοιπά κόμματα (κάτω από 3%) να συγκεντρώνουν 16% και τις 48 αδιάθετες έδρες που αντιστοιχούσαν, να τις καρπούται τις περισσότερες η Ν.Δ.!!

Η Ν.Δ. (με την αρπαγή αυτή) «συγκέντρωσε» 146 έδρες αλλά αν  και ήταν στα  όρια της πλειοψηφίας, δεν επιδίωξε  να σχηματιστεί κυβέρνηση αλλά επέλεξε να οδηγήσει τον ελληνικό λαό ξανά σε εκλογές, καθώς στοχεύει με το νέο (δικό της) εκλογικό σύστημα, να υφαρπάξει ακόμα περισσότερες έδρες, φτάνοντας τις 180 !!!

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: Αναφορικά με τον νομό μας (αντίθετα με την υπόλοιπη Ελλάδα) η Ν.Δ. χάνει  810 ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 1.101 ψήφους, ενώ το ΚΚΕ διπλασίασε τις ψήφους του!!

Εκλογές 25 Ιουνίου

Σε αυτές τις εκλογές (ένα μήνα μετά) για το μόνο που μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά, είναι  η ανατροπή που επέρχεται μέσω του νέου εκλογικού νόμου, ο οποίος (κλέβει) και χαρίζει στο πρώτο κόμμα (την Ν.Δ.) 60 επιπλέον έδρες!!                Με την εκτροπή αυτή και τη προσφορά 180 εδρών στο κυβερνών κόμμα, η χώρα μπαίνει σε επικίνδυνους δρόμους!! Κίνδυνοι και για συνταγματική εκτροπή αφού μόνο με ένα κόμμα και 181 βουλευτές, μπορούν να αλλάξουν ακόμα και το σύνταγμα. Περιορίζεται συνολικά η αντιπολίτευση και ο ρόλος της που ακόμη και με 60% και όλοι μαζί, θα έχουν μόνο 120 έδρες!! Αλλοιώνεται δηλαδή το πολίτευμα.

Κάλεσμα

Σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες και στον αγώνα ζωής που δίνουν οι κάτοικοι καθημερινά, για την επιβίωσή τους, για την πλήρη εγκατάλειψη (διαχρονικά) του νομού, για το  γενικό ξεπούλημα της πανέμορφης γης, την αυθαίρετη εγκατάσταση   ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ανεμογεννητριών σε κάθε κορυφή – πλωτά πάνελ στη λίμνη κρεμαστών –  πλήθος υδροηλεκτρικών φραγμάτων στα ρέματα και στα ποτάμια, που έχουν το θράσος δε αυτή τη καταστροφή του νομού να την βαφτίζουν «ανάπτυξη» το «ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ» δίνει τη μάχη να σπάσει το φράγμα του 3% και να εισέλθει στη βουλή, αποφασισμένο να βρίσκεται σε κάθε αγώνα ζωής που δίνουν οι Ευρυτάνες συμπολίτες μας και όλος ο ελληνικός λαός.

Καλούμε όσους και όσες μας τίμησαν με την ψήφο τους να  μας ξαναψηφίσουν.

Να διασφαλίσουμε τη δημοκρατική πορεία του τόπου μας, να αναδειχθούν οι προοπτικές για μια άλλη ανάπτυξη που θα επικεντρώνεται στην επιβίωση του νομού μας και των κατοίκων του, σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε το «ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ».

Η ψήφος στο  «ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ» αποτελεί εγγύηση γιατί: η είσοδός του στη Βουλή στερεί 9 έδρες από το κόμμα της Ν.Δ., ανοίγει ο δρόμος για μάχιμη και αξιόπιστη αντιπολίτευση και ενισχύεται ο αγώνας για την ανάδειξη των καυτών προβλημάτων και της εγκατάλειψης του νομού μας. Γινόμαστε ποιο δυνατοί και όλοι μαζί μπορούμε από καλύτερη θέση, να προστατεύουμε τις αξίες και το πλούτο αυτού του τόπου, τα πανέμορφα βουνά, τη λίμνη κρεμαστών και τα καθαρά ποτάμια, που απειλούνται όσο ποτέ άλλοτε.

 

Όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

Σας καλώ να ενισχύσετε το «ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ»

Να πραγματοποιηθεί η είσοδός του στη Βουλή.

 

Φράγκου Αγγελική

(πρώην Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων – Σίσσερ Πάλκο)

Υποψήφια βουλευτής Νομού Ευρυτανίας

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ