Να αθωωθούν οι 13 αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών

  • Να αθωωθούν οι 13 αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών
  • Ο αγώνας για την λαϊκή κατοικία πιο επίκαιρος από ποτέ.
  • Όλες και όλοι στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων την Πέμπτη 15/6/2023, ώρα 9 πμ, Κτήριο 7, αίθουσα 1.

Την Πέμπτη 15/6/2023 δικάζονται στα Δικαστήρια της Ευελπίδων 13 αγωνιστές, οι οποίοι  σύρονται στα δικαστήρια  για την δράση τους ενάντια στη λεηλασία της λαϊκής περιουσίας και κυρίως της πρώτης κατοικίας συμπολιτών μας, που εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μείωσης των εισοδημάτων τους δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τις δόσεις των δανείων, με αποτέλεσμα  οι τράπεζες να επιχειρούν να αρπάξουν και τα σπίτια τους!

Μεταξύ των διωκομένων για την δράση του και την αλληλεγγύη του είναι και ο συντονιστής της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά Στάθης Λεουτσάκος.

Οι δικαστικές διώξεις κατά των αγωνιστών στηρίζονται σε νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που εφαρμόζει και η κυβέρνηση της ΝΔ και με βάση αυτούς του νόμους ποινικοποιείται η αλληλεγγύη  και καθίσταται η διαμαρτυρία κατά της λεηλασίας  της λαϊκής περιουσίας  «ιδιώνυμο» αδίκημα!

Σήμερα μάλιστα, που η ακρίβεια λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα και οι αυξήσεις των επιτοκίων αυξάνουν ραγδαία και τα κόκκινα δάνεια, που όχι μόνο οι πλειστηριασμοί αλλά και οι εξώσεις έχουν γίνει  καθημερινό φαινόμενο, οι διώξεις  έχουν στόχο  το κτύπημα  της αντίστασης και της αλληλεγγύης και τον εκφοβισμό της κοινωνίας.

Δεν θα το επιτύχουν. Ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη  Αριστερά καλεί την Πέμπτη 15/6/2023, ώρα 9πμ,, όλες και όλους στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για να καταδικάσουμε τις ποινικές διώξεις και να απαιτήσουμε την αθώωση των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών.

Δηλώνουμε δε, ότι όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και σήμερα  αλλά και στο μέλλον, είμαστε και θα είμαστε παρόντες στους αγώνες  για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. 

Να αθωωθούν οι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών

Η στέγη είναι δικαίωμα              

                                                                                   Το Γραφείο Τύπου 14.6.2023