Στις 25, ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για την Ρήξη. Δώσε στην ψήφο σου αξία (του Αλέξανδρου Ψαρρά)

Στις 25, ΜΕΡΑ 25 – Συμμαχία για την Ρήξη.
Δώσε στην ψήφο σου αξία.

 1. Το ΜΕΡΑ 25 – Συμμαχία για την Ρήξη έχει ένα πλήρως επεξεργασμένο πρόγραμμα, που απαντά σε όλα τα άμεσα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
  Προτείνει μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, τη ληστρική επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις.
  Υπερασπίζεται το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία, στα κοινωνικά αγαθά, όλων των πολιτών χωρίς εξαιρέσεις
  Βάζει τέρμα στο ξεπούλημα της δημόσια δημόσιας γης και περιουσίας, σταματά τους πλειστηριασμούς και εξώσεις, προτείνει την διαχείριση του ιδιωτικού χρέους από το ελληνικό δημόσιο.
  Επαναφέρει υπό κρατικό – εθνικό έλεγχο την παραγωγή ενέργειας, τις συγκοινωνίες, τις τράπεζες και τις υποδομές στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας.
  Αποκαθιστά τα εργατικά δικαιώματα, υπερασπίζεται τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες και τα στοιχειώδη κοινωνικά – πολιτικά – δημοκρατικά δικαιώματα.
  Υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία αποκτώντας τον οικονομικό έλεγχο και προτείνοντας ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.
  Απεμπλέκεται από πολεμικές ενέργειες και τα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, τάσσεται υπέρ μιας Αδέσμευτης Πολυδιάστατης Εξωτερικής Πολιτικής.
  Υπερασπίζεται το περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (εκτός από τα φαραωνικά αιολικά συστήματα).
  Συγκρούεται με τα ΚΑΡΤΕΛ (ενέργεια, Σούπερ Μάρκετ κλπ), τους ολιγάρχες που ελέγχουν τα ΜΜΕ και διαμορφώνουν την κοινωνική – πολιτική συμπεριφορά των πολιτών.
  Προτείνει μέτρα για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και του αγροτικού εισοδήματος.
 2. Η είσοδος του ΜΕΡΑ 25 – Συμμαχία για την Ρήξη στη βουλή, απομακρύνει το όραμα της αυτοδυναμίας και της άλωσης του Συντάγματος από τη Νέα Δημοκρατία. Τέσσερα χρόνια καταστροφικής πολιτικής, κατάργησης δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες, φτωχοποίηση, ακρίβεια, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση.
  Χιλιάδες νεκρών από ανεπάρκεια των δομών υγείας, της πολιτικής προστασίας, της εγκληματικής αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή και υπαγόρευσης του κέρδους ως υπέρτατο αγαθό.
  Αρκετά· πρέπει να βάλουμε τέλος στη Νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων και του ξεπουλήματος της χώρας.
  Η Νέα Δημοκρατία με 180 βουλευτές, θα καταργήσει την υποχρέωση για δημόσια υγεία, παιδεία, από το Σύνταγμα, θα κάνει όλες τις ανεξάρτητες αρχές όμηρο της πολιτικής της, θα καταργήσει κάθε δημόσιο έλεγχο, θα οξύνει τον αυταρχισμό και της αντιδημοκρατικές διώξεις.
 3. Το ΜΕΡΑ 25 – Συμμαχία για την Ρήξη, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που ένιωσαν στο πετσί τους τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων, τους Έλληνες που παραπλανήθηκαν από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους ό,τι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», που μας έκριναν όχι με το τι πραγματικά προτείνουμε, αλλά με αυτό που διαστρεβλωμένα το σύστημα προβάλλει.
  Όσοι προτίμησαν τα επιδόματα, αντί για το δικαίωμα στη δουλειά και μια αξιοπρεπή διαβίωση, θα δουν σύντομα το λογαριασμό να έρχεται μετά τις εκλογές. Απευθυνόμαστε σε αυτούς που διαμόρφωσαν το μεγαλειώδες 62% του ΟΧΙ το 2015. Στους νέους που καλούνται να μπουν στο στίβο της εργασίας, της μόρφωσης, της νέας οικογένειας, στην δυστοπία των ανεκπλήρωτων ονείρων.
  Λίγοι ψήφοι μονάχα, μας χωρίζουν από την είσοδο στη βουλή. Οι δέκα τουλάχιστον βουλευτές που θα εκλεγούν, μπορούν να κάνουν όμως την διαφορά.
  Να μπουν εμπόδιο στα σχέδια που απεργάζεται το συντηρητικό κατεστημένο και να προασπίσουμε τις κατακτήσεις του Συντάγματος.
  Ποτέ άλλοτε η ψήφος σου δεν είχε τέτοια αξία και ποιοτική διαφορά. Φτάνει στις 25 Ιούνη να πας να ψηφίσεις και να πιστέψεις ό,τι «υπάρχει εναλλακτική πολιτική».

Αλέξανδρος Ψαρράς
      Εκπαιδευτικός -Συγγραφέας ΠΕΙΡΑΙΑΣ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ