Αναφορά της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ σχετικά με περιστατικά απόπειρας χρηματισμού Ρομά πολιτών

Ημερομηνία: 12/06/2023

Θέμα: Αναφορά της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ σχετικά με περιστατικά απόπειρας χρηματισμού κατά το διάστημα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Αξιότιμες και Αξιότιμοι,
Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας στείλουμε την παρούσα αναφορά εκφράζοντας την ανησυχία μας σχετικά με περιστατικά απόπειρας χρηματισμού Ρομά πολιτών από υποψηφίους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου 2023 με σκοπό την εξαγορά της ψήφου τους (ένα χαρακτηριστικό εκ των οποίων έλαβε δημοσιότητα και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες διερεύνησης για την απονομή δικαιοσύνης).
Λαμβάνοντας υπόψιν τον αξιόποινο χαρακτήρα τέτοιων ενεργειών εκ μέρους των υποψηφίων, καθώς και το μερίδιο της ευθύνης που βαραίνει ένα μέρος της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά, το οποίο αποδέχεται να συμμετέχει σε αυτήν την παράνομη και απαξιωτική για τις δημοκρατικές διαδικασίες δοσοληψία, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας για την αποφυγή επανάληψης αντίστοιχων φαινομένων κατά την ερχόμενη εκλογική διαδικασία της 25ης Ιουνίου 2023.
Ως Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά– ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, θεωρούμε καθήκον μας τόσο απέναντι στους πολίτες που εκπροσωπούμε όσο και στο ίδιο το αγαθό της δημοκρατίας, να συνδράμουμε στην καταπολέμηση τέτοιων εκφυλιστικών φαινομένων. Για τον λόγο αυτόν, είμαστε στην διάθεση των αρμόδιων φορέων και θεσμών της ελληνικής πολιτείας τόσο για την συνεργασία στην παρεμπόδιση τέτοιων πρακτικών όσο και για την επιμόρφωση και ενημέρωση που θα οδηγήσει στην εξάλειψή τους.