Γιατί ένας συνταξιούχος με μικρό αγροτικό εισόδημα πρέπει να ψηφίσει ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη (του Θανάση Πετράκου)

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΕ  ΜΙΚΡΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ?

 

Του Θανάση Πετράκου

Φίλε-η  συνταξιούχε που ήσουν ιδιωτικός ή δημόσιος υπάλληλος  ή ελεύθερος επαγγελματίας βιοτέχνης  ή έμπορος και έχεις ένα μικρό συμπληρωματικό αγροτικό εισόδημα ,γνωρίζεις ότι η   Κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ 25 με επίκαιρη της ερώτηση, στις 15 Μαΐου του 2020, της βουλεύτριας του  Σοφίας Σακοράφα  απέτρεψε να εφαρμοστεί το άρθρο 27 του Ν. 4670 (ΦΕΚ 28/2/2020)  το οποίο προέβλεπε να    πληρώνεις από 1/1/2021 , 1452 ευρώ το  χρόνο!!!!  εισφορά στον ΕΦΚΑ ακόμη και αν έχεις  1 ευρώ συμπληρωματικό αγροτικό εισόδημα ?  Απίστευτο? Αλλά όμως αληθινό.

Η επίκαιρη ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα υποχρέωσε τον τότε υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση   να παραδεχθεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο ήταν λάθος και άδικο και δεσμεύθηκε να το  αλλάξει ώστε να μην πληρώνουν 1452  ευρώ το χρόνο ΕΦΚΑ όσοι έχουν αγροτικό εισόδημα μικρότερο από 10.000 ευρώ το χρόνο.

Να γιατί εμείς  λέμε ότι είναι χρήσιμο για το  λαό να είναι στη Βουλή  το  ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ  διότι αποδείξαμε τα 4  αυτά χρόνια που το  ΜέΡΑ 25 ήταν στη Βουλή ότι  με τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις μας πετυχαίναμε να αλλάζουμε άδικους νόμους .Σε αυτό το δρόμο  της υπεράσπισης του δίκιου των πολλών και μη προνομιούχων   θα βαδίσουμε και τη  νέα τετραετία αν με την ψήφο σας  είμαστε στη νέα Βουλή . Σκέψου  λοιπόν εσύ ο χαμηλοσυνταξιούχος  που έχεις 2000 ή 4000 ευρώ συμπληρωματικό  ακαθάριστο αγροτικό εισόδημα( δηλ 1000 ή 2000 καθαρό στη  καλλίτερη περίπτωση ) τι θα σήμαινε να πλήρωνες εισφορά στον ΕΦΚΑ 1452 ευρώ γιατί ο  κ. Μητσοτάκης είχε στο πρόγραμμα του   να κάνει ,όπως και έκανε  ,κρυφό  δανεισμό από τα Ασφαλιστικά Ταμεία 49  δις ευρώ  για να το μοιράσει στους ολιγάρχες . Σκέψου ότι χωρίς την ανάδειξη του θέματος  απο την  Κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ 25 θα τα πλήρωνες ή θα εγκατέλειπες την περιουσία σου . Για αυτό  μαζί  με άλλους 10  λόγους τη Κυριακή 25 Ιουνίου  μπορείς να αποφασίσεις αυτή την ενωτική και αγωνιστική  φωνή του   ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ  αν θέλεις  να είναι στη νέα Βουλή . Εσύ θα αποφασίσεις. Εμείς θυμήσου όπου και  να μας εξέλεξες δεν προδώσαμε την εμπιστοσύνη σου .

 Ο Θανάσης Πετράκος είναι υποψήφιος βουλευτής του  “ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ