Αγωνιστική παρέμβαση μελών, στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη σήμερα στο Υπουργείο Υγείας

Από την παρέμβαση μελών, στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη σήμερα στο Υπουργείο Υγείας σε παράσταση διαμαρτυρίας για τις τραγικές ελλείψεις στο σύστημα υγείας που μόνο την τελευταία εβδομάδα έχει κοστίζει δύο ανθρώπινες ζωές.
Μιας 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη και μιας 63χρονης γυναίκας στην Κω, που ξεψύχησε πάνω σε καρότσα οχήματος λόγω έλλειψης διαθέσιμου ασθενοφόρου.
Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να διαμηνύει πως το ΕΣΥ θα αποτελεί προτεραιότητα του σε μια πιθανή επόμενη διακυβέρνηση του, οι πολίτες όμως γνωρίζουν πολύ καλά πως ακόμα και μέσα στην πανδημία η μνημονιακή Κυβέρνηση της ΝΔ -σε συνέχεια και των υπόλοιπων μνημονιακών Κυβερνήσεων- υποβάθμισε ακόμα περισσότερο το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να πεθαίνουν πολίτες αναμένοντας για ώρες μια στοιχειώδη δημόσια περίθαλψη.
Απέναντι στις πολιτικές αυτές το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ζητάει εδώ και τώρα πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ με άμεσες μόνιμες προσλήψεις, αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας και όλων των αναγκαίων υποδομών της, ώστε να έχουν οι πολίτες πραγματική πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν περίθαλψη.
Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία υποψηφίων Βουλευτών του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη αποτελούμενη από τον πρώην Υπουργό Δημήτρη Στρατούλη, την πρώην Βουλεύτρια Μαρία Απατζίδη,  και την Περιφερειακή Σύμβουλο Μαριάνα Τσίχλη ζήτησαν να συναντήσουν την υπηρεσιακή Υπουργό Υγείας, η οποία ωστόσο στην “γραμμή” του αυταρχισμού και της προηγούμενης Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, το αρνήθηκε.
Όχι άλλες ζωές χαμένες από τη διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ, στελέχωση με γιατρούς και ενίσχυση του εξοπλισμού, ασθενοφόρων, υποδομών.