Γιατί ΔΕΝ θα ψηφίσω ΜεΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ (του Νίκου Βρυώνη)

Γιατί ΔΕΝ θα ψηφίσω ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

Επειδή είναι υπέρ της ενότητας της Αριστεράς .

Εγώ θέλω να υπάρχουν καμιά δεκαριά  μεγάλα, μεσαία, μικρά κόμματα και οργανώσεις που να τσακώνονται πάνω από το μαυσωλείο του Λένιν η τον τάφο του Μαρξ για το ποιος ερμηνεύει τις γραφές ορθότερα. Γιατί μόνο οι θρησκευτικές σέχτες και αιρέσεις να έχουν αυτό το δικαίωμα;;.

Επειδή έρχονται σε σύγκρουση με συμφέροντα που έχουν ονοματεπώνυμο.

Κόμμα αλλάζω , ομάδα ποτέ. Όποιος τα βάλει με τον Πρόεδρο άρα και την ομάδα  τρώει «μαύρο» στις κάλπες. Εύκολο και ανώδυνο να καταγγέλλεις τον καπιταλισμό αλλά όταν πας στο δια ταύτα σφίγγουν τα πράγματα. Είναι και τα ΜΜΕ που τα έχουμε ανάγκη βρε αδελφέ.

Επειδή με βάση το αριστερόμετρο, το μεν ΜέΡΑ25 μου βγήκε κοντό, η δε ΛΑΕ-ΑΑ μου βγήκε μακριά.

Εμπιστεύομαι το αριστερόμετρο γιατί έχει αποδείξει στη ζωή ότι είναι πολιτικά αποτελεσματικό, χρήσιμο και προ παντός αξιόπιστο.

Επειδή η «ΔΗΜΗΤΡΑ» δεν είναι αριστερή αλλά τεχνοκρατική

Η εξοικονόμηση 2,5δις είναι ψίχουλα , στόχος μου είναι η ανατροπή του καπιταλισμού. Μέχρι τότε δεν αγγίζουμε τις τράπεζες και τους τραπεζίτες .

Επειδή ο Βαρουφάκης ομολόγησε ότι δεν θα ζωστεί με φυσεκλίκια να ανακαταλάβει μια βραχονησίδα, αλλά θα το αναθέσει σε Στρατιωτικούς και αυτός θα επιδοθεί απλώς σε διπλωματικές κινήσεις.

Εγώ θέλω ο εκάστοτε Πρωθυπουργός της χώρας να είναι ένας σύγχρονος Κολοκοτρώνης.

Επειδή το ΜεΡΑ25 είναι αρχηγικό κόμμα και η ΛΑΕ-ΑΑ έχει δυαρχία

Στα άλλα κόμματα λειτουργεί η εσωκομματική δημοκρατία και δεν μπορώ τα αρχηγιλίκια από τη μια αλλά και τα πολύ ευρωπαϊκά με δυαρχίες από την άλλη. Θέλω αρχηγό, αρκεί να συμφωνώ μαζί του η ακόμα καλύτερα να  με έχει επιλέξει δίπλα του, αλλιώς (τον) καταγγέλλω.

Επειδή ανακάλυψα στα 70φεύγα μου την πραγματική αριστερά.

Ένα είναι το κόμμα, εξασφαλίζει εγγυημένα και την μεταθανάτια δικαίωση. Όσο νάναι όσο μεγαλώνεις τόσο το σκέφτεσαι περισσότερο.

Επειδή δεν θέλουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Και το Χάρβαρντ , το ΜΙΤ και το LSE που περιμένουν να ανοίξουν παραρτήματα στην Ελλάδα να σπουδάσουν τα παιδιά μας τι θα γίνει;

Επειδή η νεολαία της ΛΑΕ είναι τραμπούκοι και ηγετικό στέλεχος της ΛΑΕ ΑΑ φωτογραφήθηκε με τον Κασιδιάρη

Εγώ πάντα εμπιστεύομαι και λαμβάνω σοβαρά υπόψη την κριτική εξ  αριστερών. Όσο «πιο» αριστερά τόσο πιο εγγυημένα «αληθινή και σοβαρή η κριτική».

Επειδή δεν θέλουν τον φράκτη στον Έβρο και θέλουν να καταγγείλουν τη Συμφωνία του Δουβλίνου.

Είμαστε με τα Δικαιώματα των προσφύγων, αλλά ένας μικρός τόσο δα φράκτης χρειάζεται, αρκεί να τον χρηματοδοτήσει η ΕΕ, μην βάζουμε και λεφτά  από την τσέπη μας.

Επειδή λένε ότι υπάρχει, συντροφική, ισότιμη και με αμοιβαίο σεβασμό, σχέση ανάμεσα στο ΜέΡΑ25 , την ΛΑΕ-ΑΑ και κυρίως με τους ανένταχτους αριστερούς που συγκροτούν την εκλογική συμμαχία.

Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Είναι στάχτη στα μάτια του πολίτη. Όλοι ξέρουμε ότι στις συνεργασίες κάποιος καπελώνει κάποιον, και δεν τηρούνται οι συμφωνίες. Κάτι μας κρύβουν επιμελώς, αλλά δεν τα χάφτουμε.

Επειδή αρνούνται να συμμετάσχουν σε μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας

Έτσι έστρωσαν τον δρόμο στη ΝΔ και πήρε 41%, ενώ αν έλεγαν ναι σε μια προοδευτική  κυβέρνηση με Λοβέρδο, Βενιζέλο, Αντώναρο κλπ  η προοδευτική κυβέρνηση ριζικών ανατροπών και προοδευτικών  πολιτικών θα ήταν ante portas. Μάλλον διαφώνησαν για το ποια Υπουργεία, Γενικές Γραμματείες και Διευθυντικά πόστα  θα πάρουν.

Εκτιμώ ότι αρκετοί που διάβασαν αυτό το κείμενο άκουσαν η διάβασαν μερικά από  τα παραπάνω «επιχειρήματα». Κάποιοι , μεταξύ αυτών και ο γράφων, είχαν την ατυχία να τα διαβάσουν η να τα ακούσουν όλα (και αρκετά ακόμα πιο «σοβαρά» επιχειρήματα).

Η ψήφος είναι  δύσκολη επιλογή, όσο και αν φαίνεται εύκολη. Είναι αποτέλεσμα πολύπλοκων διαδικασιών και σχέσεων , ατομικών και συλλογικών παραστάσεων, αξιών και συμπεριφορών. Καμία ψήφος δεν είναι ίδια με την άλλη. Όλες όμως καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα ..αδιαφοροποίητα και ισότιμα  μέσα στη κάλπη.

Προσωπικά , για όλους τους παραπάνω λόγους και τις επεξηγήσεις (και για άλλους τόσους λόγους), θα ψήφιζα και θα ψηφίσω ΜεΡΑ25 -ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ.

Γιατί αυτή η Φωνή αξίζει να είναι στη Βουλή και είναι στο χέρι μας.

Νίκος Βρυώνης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ-ΑΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ