Η ΛΑΕ ΑΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή

  • Άλλο ένα εργατικό δυστύχημα – δολοφονία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.
  • Τα κέρδη των εργοδοτών είναι βουτηγμένα στο αίμα των εργατών.
  • Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Τετάρτη 31/5/2023 7:00 μμ στην πλατεία Κοραή.

Δεν έχει τέλος η λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα – δολοφονίες. Άλλος ένας εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, όταν πτερύγιο προπέλας πλοίου έφυγε από τον γάντζο καταπλακώνοντας τρεις εργάτες, προκαλώντας τον θάνατο του ενός και τον σοβαρό τραυματισμό των άλλων δύο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει εργατικό δυστύχημα στη Ζώνη και δυστυχώς τα εργατικά δυστυχήματα δεν αφορούν μόνο τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, αφορούν όλη την Ελλάδα, λόγω ασυδοσίας της εργοδοσίας, υποβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών και έλλειψης μέτρων προστασίας.

Μόνο στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023 οι νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα έφτασαν τους 57, το 2022 ο αριθμός των θυμάτων ήταν 104, το 2021 31, το 2020 έφτασαν τους 41, το 2019 τους 51, ενώ το 2018 έχασαν τη ζωή τους στη δουλειά 46 άτομα.!!!

Στη ζώνη του Περάματος τα πολύνεκρα δυστυχήματα είναι πολλά διαχρονικά, τα οποία ξεχνιούνται αργότερα, για να συμβούν άλλα μετά από λίγο καιρό, πάντα με θύματα εργάτες, που προσπαθώντας να εξασφαλίσουν το μεροκάματο γίνονται θυσία στην απληστία της εργοδοσίας για αύξηση της κερδοφορίας της αλλά και της αναλγησίας των κυβερνήσεων.

Την ευθύνη για τα εργατικά δυστυχήματα- δολοφονίες έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η κυβέρνηση της ΝΔ, που προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ολιγάρχες φίλους της, έχει κτυπήσει τα εργατικά δικαιώματα, έχει μειώσει δραστικά τους ελέγχους, έχει διαλύσει τις Επιθεωρήσεις Εργασίας, μετατρέποντας τες σε Ανεξάρτητες Αρχές και έχει αρνηθεί , μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, να κηρύξει τις Τοπικές Συλλογικές Συμβάσεις, που καθόριζαν και μέτρα προστασίας, σε υποχρεωτικές.

                Μέχρις εδώ.

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών.

Η Λαϊκή Ενότητα- Ανυπότακτη Αριστερά απαιτεί:

  • Την διερεύνηση των αιτίων και την απόδοση των ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους.
  • Την στήριξη των οικογενειών των εργατών
  • Την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας.

Καλεί σε στήριξη και μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Τετάρτη 31/5/2023 7:00 μμ στην πλατεία Κοραή

 

  Το Γραφείο Τύπου 30.5.2023