Ανεξάρτητη Ταξική Ενωτική Κίνηση «Μάχη»: Ανακοίνωση για το δυστύχημα στο Πέραμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην Ζώνη του Περάματος σήμερα 29 Μάη 2023, θρηνούμε ακόμα έναν νεκρό εργάτη!
Στην Ζώνη του Περάματος όπου ο Μητσοτάκης, πριν λίγες μέρες, καυχιόταν για το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ!
Στην Ζώνη του Περάματος που δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις σπίτι από τη δουλειά ζωντανός!

Μακρύς ο κατάλογος των εργατικών ατυχημάτων: τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αυτόν της «ανάπτυξης» των κυβερνώντων, πάνω από 160 εργατικά ατυχήματα με νεκρούς εργαζόμενους.

Η εργοδοτική ασυδοσία, η έλλειψη μέτρων ασφάλειας, η εγκατάλειψη των υποδομών, η εντατικοποίηση της δουλειάς, νομιμοποιούνται από τις κυβερνητικές πολιτικές, που έχουν διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα. Νομιμοποιούνται από την πλήρη έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, από την εγκληματική διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Τα εγκλήματα, που οδήγησαν σε έναν νεκρό εργάτη και δύο τραυματίες σήμερα στη ζώνη του Περάματος, δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων.

Αγωνιζόμαστε για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για τη στελέχωση και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Για να στηριχθούν τα θύματα των εργοδοτικών εγκλημάτων, αλλά και όλες οι οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους. Για να αποδοθούν ευθύνες.

Να βάλουμε φρένο στις πολιτικές που οδηγούν σε σακατεμένους και νεκρούς εργάτες, θυσία στα κέρδη της ολιγαρχίας και των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις

ΜΑΧΗ
29 Μάη 2023