Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, για την Τράπεζα Θεμάτων

Κατέρρευσε η Τράπεζα Θεμάτων – Συνεχίζεται η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης που προώθησε η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη

Κατέρρευσε τα ξημερώματα η, ούτως ή άλλως αντιεκπαιδευτική, Τράπεζα Θεμάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι εκπαιδευτικοί να αντλήσουν θέματα για να τα κληρώσουν για την διενέργεια των εξετάσεων, ενώ και οι μαθητές των Λυκείων της χώρας περίμεναν για ώρες με περισσότερο άγχος και ταλαιπωρία προκειμένου να εξεταστούν.

Προφανώς το επιτελικό χάος δεν μπορεί να αποδοθεί στον υπηρεσιακό Υπουργό Παιδείας, αλλά στην “αλήστου μνήμης” για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, ανεκδιήγητη Υπουργό Παιδείας ολόκληρης της καταστροφικής τετραετίας της Μητσοτάκης Α.Ε., την κα Κεραμέως.

Όλα αυτά τα δείγματα “αριστείας” φυσικά δεν είναι ασύνδετα με την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης που προώθησε η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τα τέσσερα αυτά χρόνια στο πλαίσιο της συνολικής μνημονιακής απαξίωσης της δημόσιας παιδείας.

Η ίδια κυβέρνηση των «αρίστων» χωρίς αιδώ επικαλείται τον δούρειο ίππο της αξιολόγησης για να δικαιολογήσει την περικοπή δαπανών για την δημόσια παιδεία, την μετατροπή της δουλειάς των εκπαιδευτικών σε εργασιακή γαλέρα και φροντίζει για τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση με το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και την αντιπαιδαγωγική Τράπεζα Θεμάτων.

  • Να καταργηθούν τα μέτρα αποκλεισμού και απαξίωσης του μέλλοντος των μαθητών και μαθητριών (Ε.Β.Ε., Τράπεζα Θεμάτων).
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση, να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς, κτίρια και υποδομές.
  • Αξιοπρεπείς μισθοί και συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.

ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη

29/05/2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ