Όλοι και όλες μαζί, να δώσουμε ξανά τη μάχη, γιατί τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα (της Μαριάνας Τσίχλη)

Όλοι και όλες μαζί, να δώσουμε ξανά τη μάχη, γιατί τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα.
Οι προχθεσινές εκλογές είναι μια μεγάλη ήττα. Και για εμάς, αλλά ακόμα παραπάνω για την αριστερά, για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα κινήματα, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες. Έρχονται σκοτεινές μέρες. Είναι απόλυτη ανάγκη να βάλουμε φραγμό στην παντοδυναμία της ΝΔ, όπως και να έχουμε αντιπολιτευτικές φωνές στη βουλή.
Τα δεδομένα που θέτει το εκλογικό σύστημα είναι σαφή.
Η είσοδος του ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη βουλή, σημαίνει αυτόματα 9 έδρες λιγότερες για τη Ν.Δ.. Σημαίνει το σπάσιμο του φράγματος των 180 βουλευτών του Μητσοτάκη και τα ενδεχόμενα που ανοίγει, από την σκληρή επίθεση, έως την πρόταση άρθρων για τη συνταγματική αναθεώρηση μόνο με τις ψήφους της ΝΔ. Ιδιωτικά πανεπιστήμια, καταστροφή δασών, αιγιαλών, θεσμικές μεταβολές προς το (ακόμα) αυταρχικότερο.
Μόνο η είσοδος όσων έμειναν εκτός βουλής μπορεί να αποτρέψει αυτή τη δυνατότητα.
Κυρίως, όμως, σημαίνει την εκπροσώπηση μιας φωνής, χρήσιμης για την κοινωνία και τους αγώνες, για να έχουν μεγαλύτερη ορατότητα τα αιτήματα των κινημάτων, της κοινωνίας που θα χτυπηθεί ακόμα πιο αδίστακτα. Την εκπροσώπηση ενός ρεύματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, που θα μπορεί να αντισταθεί στις σκληρές μέρες που θα έρθουν.
Είναι η ώρα του αγώνα. Έχοντας λάβει τα μηνύματα, συζητώντας και διορθώνοντας λάθη και αστοχίες. Κάνοντας πρώτα απ’ όλα έμπρακτα την αναγκαία αυτοκριτική, αλλά και χωρίς να βυθιστούμε στην απογοήτευση και τον αναστοχασμό μπροστά στη μάχη. Έχουμε περίπου ένα μήνα, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι είμαστε για τις ανηφόρες. Με ανοιχτή καρδιά, με κάλεσμα για συσπείρωση.
Γιατί αυτή η φωνή πρέπει να είναι στη βουλή και είναι στο χέρι όλων μας να το καταφέρουμε.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ