Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη καταγγέλλει την ουσιαστική απαγόρευση σε γιατρούς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα

Το Μέρα25 – Συμμαχία για τη Ρήξη καταγγέλλει την ουσιαστική απαγόρευση σε γιατρούς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με βασική δικαιολογία την έλλειψη προσωπικού από τα δημόσια νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υποστελέχωση των δημοσίων δομών υγείας, που είναι δική της ευθύνη, ως άλλοθι για την στέρηση του εκλογικού δικαιώματος.

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται συνεχώς καταγγελίες από γιατρούς στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας{ ΟΕΝΓΕ} για άρνηση των διοικήσεων των νοσοκομείων να χορηγήσουν εκλογική άδεια σε γιατρούς με βασική δικαιολογία την έλλειψη προσωπικού, την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων και προστασίας της υγείας των ασθενών και των κατοίκων της περιοχής!!!

Πρόκειται για απίστευτη πρόκληση, εμπαιγμό και υποκρισία!

Αυτοί που συνειδητά μεθοδεύουν την υποστελέχωση των δημοσίων δομών υγείας με στόχο την ενίσχυση των ιδιωτικών, που σκοπίμως δεν καλύπτουν τις ανάγκες των νοσοκομείων σε προσωπικό και υποδομές, που προωθούν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας αδιαφορώντας για την υγεία του λαού, επικαλούνται τώρα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, προκειμένου να απαγορεύσουν ουσιαστικά σε γιατρούς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αποτελεί σαφή παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.!

Το Μέρα 25- Συμμαχία για τη Ρήξη απαιτεί την χορήγηση εκλογικής άδειας στους γιατρούς και σε όλους τους εργαζόμενους, που δικαιούνται.

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι θεμελειώδες δημοκρατικό δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο και η στέρηση του αποτελεί υπονόμευση της δημοκρατίας.