Δήλωση του Γιώργου Χαρίση, υπ. βουλευτή Ανατολικής Αττικής με το ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων

Δήλωση του Γιώργου Χαρίση, υπ. βουλευτή Ανατολικής Αττικής με το ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων

Σήμερα, 19 Μαΐου, είναι Μέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου. Η αναγνώριση αυτή, παρά τη μακρόχρονη καθυστέρησή της, δικαιώνει ηθικά τον Ποντιακό Ελληνισμό και συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Ο ποντιακός ελληνισμός συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας και αποτελεί παράδειγμα στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, του πολιτισμού και των παραδόσεών του, οι οποίες περνάνε από γενιά σε γενιά και επηρεάζουν τη συνολική πορεία της χώρας μας.

Σήμερα, επιβάλλεται όσο ποτέ, ο ελληνικός λαός και η νεολαία του να βρίσκονται δίπλα στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για την παραμονή στις εστίες τους, για το σεβασμό του πολιτισμού και των παραδόσεών τους, ενάντια στη βίαιη μετανάστευση και εθνοκάθαρση που επιβάλλονται από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του διεθνούς κεφαλαίου.

Ο πόλεμος του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, όπου τα ναζιστικό καθεστώς καταδίωκε και δολοφονούσε από το 2014, όσους αντιδρούσαν στη βίαιη αναθεώρηση της ιστορίας και της πρόσφατης ιστορικής μνήμης, κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, αλλά και της εθνοκάθαρσης του ρωσόφωνου πληθυσμού και όλων των μειονοτήτων, επιτάσσει σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να καταδικάσουν τις νατοϊκές προκλήσεις επέκτασης και ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης της Ρωσίας, για να μην ζήσουμε σε έναν κόσμο που το διαφορετικό θα διώκεται και θα σκιάζεται από τις επιταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

19 Μαΐου 2023

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ