5 λόγοι, μια ψήφος (του Αλέκου Καλύβη)

5 λόγοι, μια ψήφος

Συνοπτικά, χωρίς μακρόσυρτες αναλύσεις σταχυολογώ 5 λόγους από τους πολλούς που υπάρχουν, για τους οποίους πιστεύω ότι είναι ανάγκη να ψηφιστεί το ΜΕΡΑ25 – Συμμαχία για τη ρήξη.

  1. Γιατί έχει προκαλέσει την οργή του πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού κατεστημένου. Με θορυβώδη τρόπο το ίδιο το σύστημα προσδιορίζει τον  αντίπαλο του.
  2. Γιατί στις σημερινές συνθήκες  και με βάση τον υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων και τα άμεσα προβλήματα του κόσμου της εργασίας, έχει το πιο ρηξικέλευθο, αντινεοφιλελεύθερο, συγκρουσιακό πρόγραμμα που παίρνει  καθαρά φιλολαϊκή θέση στις νέες διχοτομήσεις, όπου η παλιά και νέα οικονομική κρίση συνδυάζεται με την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση.
  3. Γιατί λέει την αλήθεια για τα οξύτατα προβλήματα, τους φραγμούς και τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της χώρας που θα οδηγήσουν σε νέα προγράμματα σκληρής λιτότητας, τα οποία τεχνηέντως αποσιωπούν τα κόμματα εξουσίας.
  4. Γιατί έχει στελεχη που στάθηκαν απέναντι  σε όλα τα μνημόνια, διασώζουν το μήνυμα του δημοψηφίσματος του 2019, ενώ με την συμμαχία με την ΛΑΕ ΑΑ και με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, το νέο σχήμα αποκτά μια πιο στέρεα γείωση με την κοινωνία, με το μαζικό και νεολαιίστικο κίνημα. Είναι σίγουρο ότι μπορούν να συγκροτήσουν μια αξιόπιστη, δυναμική και ριζοσπαστική αντιπολίτευση.
  5. Και κυρίως, γιατί έτσι θα κρατηθεί αναμμένη η σπίθα για την ενότητα και αναπτέρωση της ριζοσπαστικής και ανατρεπτικής αριστεράς και θα δημιουργηθούν – μετεκλογικά – καλύτεροι όροι για νέους μαζικούς αγώνες χωρίς στενότητες και σεχταρισμούς.

Δεν διεκδικώ το αλάθητο, ούτε συμβουλεύω κανέναν. Απλά νοιώθω την ανάγκη να πω δημόσια την γνώμη μου, ως ένας  αριστερός που δεν έχω – για δικούς μου λόγους – άμεση και ενεργό εμπλοκή σε αυτή την εκλογική μάχη.

ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΛΥΒΗΣ