Εξοπλισμοί για τη δική μας άμυνα και όχι για τους πολέμους του ΝΑΤΟ (του Λευτέρη Μαγιάκη)

Εξοπλισμοί για τη δική μας άμυνα και όχι για τους πολέμους του ΝΑΤΟ

Άρθρο του Λευτέρη Μαγιάκη

υποψήφιου βουλευτή με το  ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στη Βόρεια Αθήνα

Στο debate της Τετάρτης 10-5 η δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα προσπάθησε να βγάλει «λαβράκι» θέτοντας στο Γιάνη Βαρουφάκη το προβοκατόρικο ερώτημα του τι θα έκανε σαν πρωθυπουργός αν Τούρκοι κομμάντος αποβιβάζονταν σε ελληνική βραχονησίδα στο Αιγαίο.

Η ερώτηση ήταν απαράδεκτη προς ένα αρχηγό πολιτικού κόμματος αφού έβαζε σε αμφιβολία την πρόθεση του να υπερασπίσει την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, που αποτελεί συνταγματική αλλά και ηθική υποχρέωση, όχι μόνο του Βαρουφάκη, αλλά και όλων των Ελλήνων.

Ποντάρισε στο να ακούσει διάφορες αριστερίστικες πασιφιστικές ανοησίες, που θα χρησιμοποιούνταν στη συνέχεια για την αποδόμηση του ΜΕΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ. Η απάντηση που πήρε την έβαλε στη θέση της. Προσπάθεια δηλαδή αποτροπής με διπλωματικά μέσα για να αποφευχθεί η αιματοχυσία  και αν αυτό αποτύγχανε εφαρμογή των κανόνων στρατιωτικής εμπλοκής.

Αν ήθελε πραγματικά να ρίξει φως στην ασφάλεια της χώρας μας θα έπρεπε πρώτα από όλα να ρωτήσει το Μητσοτάκη γιατί απέσυρε το βαρύ εξοπλισμό από τα νησιά μας για να τον στείλει στην Ουκρανία αφήνοντας τα έτσι εκτεθειμένα στην εκπεφρασμένη τουρκική απειλή.

Η ακόμα να  ρωτήσει τόσο το Μητσοτάκη όσο και τον Τσίπρα για τους κινδύνους που περικλείει η πλήρης παράδοση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, και όχι μόνο, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, προκειμένου να υποστηρίξουν  τον επιθετικό πόλεμο που διεξάγει το ΝΑΤΟ, μέσω της Ουκρανίας, ενάντια στη Ρωσία.

Να τους ρωτήσει επίσης αν οι πανάκριβοι εξοπλισμοί που αγοράζουμε είναι για τη δική μας άμυνα ή για να στηρίξουμε τις ιμπεριαλιστικές επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ στην Αν. Μεσόγειο, στον  Περσικό Κόλπο, την Αφρική, παλαιότερα στο Αφγανιστάν, την Γιουγκοσλαβία…..

Και βέβαια άφησε ασχολίαστη την επισήμανση Βαρουφάκη ότι στα Ίμια οι Αμερικανοί δεν άφησαν τον Σημίτη να χρησιμοποιήσει το βαρύ εξοπλισμό που μας είχαν προμηθεύσει οι Αμερικανοί. Γεγονός που αποδεικνύει αυτό που είναι κοινό μυστικό, ότι δηλαδή το ΝΑΤΟ έχει τη δυνατότητα να «τυφλώνει» τα οπλικά συστήματα που μας έχουν προμηθεύσει.

Η Αριστερά πάντα υπήρξε λαϊκή και επομένως γνήσια πατριωτική δύναμη και το απέδειξε αυτό με χίλιους τρόπους από το 40 και μετά. Ας ψάξουν αλλού να βρουν δωσίλογους, προδότες και συνεργάτες των ξένων «προστατών» μας.

Η Ελλάδα οφείλει να έχει μια ανεξάρτητη πολυπολική εξωτερική πολιτική. Ως αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης,  πρέπει να δημιουργήσει σχέσεις πολιτιστικές, οικολογικές, εμπορικές/επιχειρηματικές με όλους τους λαούς του πλανήτη στη βάση του διεθνισμού και του αμοιβαίου συμφέροντος– του μόνου αντίδοτου τόσο της παγκοσμιοποίησης όσο και της απομόνωσης.

Να συμμετάσχει ενεργά, μετά και τις επαφές του Γ. Βαρουφάκη με το ΚΚ Κούβας και τον πρόεδρο του Μεξικού, στη δημιουργία ενός νέου κινήματος Αδεσμεύτων που θα είναι ικανό να αποτρέπει τις ιμπεριαλιστικές επιβουλές σε βάρος των λαών.

ΡΗΞΗ λοιπόν και στην εξωτερική πολιτική για την ασφάλεια της πατρίδας μας. ΡΗΞΗ γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς.