Εξορμήσεις των υποψηφίων Αχαΐας στην Κάτω Αχαΐα

rptnb

Οι εξορμήσεις των υποψηφίων Αχαΐας Αργυρώς Μπεκατώρου,  Φωτεινής Πηλίου-Γεωργιτσοπούλου,  Γιώργου Περπή, και Δέσποινας Κέντρου του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, και μελών της εκλογικής επιτροπής Γεράσιμου Γραμματικόπουλου, Θάνου Αθανασόπουλου, συνεχίστηκαν με περιοδεία στην Κάτω Αχαΐα. Αρχικά επισκεφθήκαμε το Κέντρο Υγείας Κ. Αχαΐας (ΚΥΚΑ), όπου ξεναγηθήκαμε στους χώρους και ενημερωθήκαμε λεπτομερώς από τον Επιστ. Υπεύθυνο του κέντρου κ. Τάσο Γιακουμή για θέματα που αφορούν την λειτουργία του, τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες, τις ελλείψεις, την δυναμικότητα κάλυψης των αναγκών της περιοχής (που περιλαμβάνει αστικούς, αγροτικούς και ειδικούς πληθυσμούς). Ο κ. Γιακουμής μας ενημέρωσε επίσης για την ετήσια λογοδοσία που παρουσιάζει το ΚΥΚΑ με σκοπό να παρουσιάσει το έργο που παράγει καθώς και να αναδείξει τα προβλήματα αντιμετωπίζει προς ενημέρωση του κοινού και των υγειονομικών/τοπικών αρχών. Διαπιστώθηκε δυστυχώς, όπως ήταν αναμενόμενο δεδομένης της υποστελέχωσης, ότι η ομαλή λειτουργία της δομής και η ανταπόκριση στις ανάγκες που καλύπτει επαφίονται στον «πατριωτισμό» και το φιλότιμο του προσωπικού. Επισημάνθηκε τέλος ο σημαντικός ρόλος του δημόσιου συστήματος υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και διατυπώθηκαν ανησυχίες ότι η ιδιωτικοποίηση θα οδηγήσει σε μετακίνηση του κόστους στους πολίτες.
Ακολούθησε επίσκεψη στις Δομές του Δήμου Κ. Αχαΐας και ενημέρωση σχετικά με το κοινωνικό έργο που παρέχουν σχετικά με την αντιμετώπιση της φτώχειας, αντιμετώπιση θεμάτων του ειδικού πληθυσμού (Ρομά), κ.λπ.
Ενημερώσαμε με τη σειρά μας για τις θέσεις του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη και δηλώσαμε τη στήριξή μας στο σημαντικό έργο που παρέχεται στις δημόσιες δομές τόσο του ΚΥΚΑ όσο και του Δήμου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ