Οι αυθαιρεσίες και οι παράνομοι αποκλεισμοί στελεχών και υποψηφίων του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη συνεχίζονται

  • Οι αυθαιρεσίες και οι παράνομοι αποκλεισμοί στελεχών και υποψηφίων του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη συνεχίζονται.
  • Η στέρηση του δικαιώματος από τη Μάνια Παπαδημητρίου υποψήφιας βουλευτού Επικρατείας, να διαφημίσει το καλλιτεχνικό της έργο είναι παράνομη και απαράδεκτη

Μετά τον αποκλεισμό του Γιάνη Βαρουφάκη και του Κλέωνα Γρηγοριάδη από ΜΜΕ γνωστού συγκροτήματος, ακολούθησε και ο αποκλεισμός της Μάνιας Παπαδημητρίου από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», από το δικαίωμα της να διαφημίσει το καλλιτεχνικό της έργο, με την αυθαίρετη αιτιολογία ότι είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

Η Μάνια Παπαδημητρίου είναι σπουδαία ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας και επρόκειτο να μιλήσει για το καινούργιο της έργο, αποκλείστηκε όμως ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

Αυτό είναι παράνομο και αποτελεί καθαρή προσπάθεια φίμωσης.

Σύμφωνα με το νόμο 3023/02 οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας εξαιρούνται από τους περιορισμούς, που ισχύουν για τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ γνωρίζουν τη νομοθεσία.

Οι ενέργειές τους εις βάρος υποψηφίων του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη είναι σκόπιμες.

Τεράστιες ευθύνες έχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και η αρμόδια υπηρεσιακή υπουργός Καλλιόπη Σπανού, που αγνοούν συστηματικά οποιαδήποτε καταγγελία για παραβίαση της νομοθεσίας.

Τίθεται θέμα Δημοκρατίας.

  • Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά, καταγγέλλει τους αυθαίρετους αποκλεισμούς μεταξύ των οποίων και το νέο παράνομο αποκλεισμό εις βάρος της Μάνιας Παπαδημητρίου.
  • Απαιτεί την εφαρμογή της νομοθεσίας.
  • Καλεί τον ελληνικό λαό να δώσει απάντηση στις συνεχιζόμενες δημοκρατικές εκτροπές και στους αποκλεισμούς των υποψηφίων του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του σε όλη την Ελλάδα.

Το Γραφείο Τύπου 12.5.2023