Περιοδείες στον Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας (Αγ. Παρασκευή, Γαλάτσι, Σικιαρίδειο, Δημαρχείο Αμαρουσίου)

Ντίνα Γουλίου, Λευτέρης Μαγιάκης , Θανάσης Πετράκος, Τάνια Τσάγκα και Άρης Τόλιος

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/5/2023

1. Την Κυριακή το πρωί οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ της Β1 Εκλογικής Περιφέρειας του Βόρειου Τομέα Αθηνών , Ντίνα Γουλίου, Λευτέρης Μαγιάκης , Θανάσης Πετράκος, Τάνια Τσάγκα και Άρης Τόλιος μαζι με νεολαίους του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ επισκέφτηκαν την Αγία Παρασκευή και συνομίλησαν με τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής και τους κάλεσαν να ενισχύσουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου το Ενωτικό Αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας .
2. Το απόγευμα της Κυριακής ο Γιώργος Βαμβακάς και ο Θανάσης Πετράκος απο το περίπτερο του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στο Γαλάτσι το οποίο βρίσκεται Βείκου και Γαλατσίου μπροστά από τη Eurobank συζήτησαν με τους δημότες του Γαλατσίου και τους κάλεσαν να ενισχύσουν το ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στις εκλογές της 21ης Μαΐου
Στις συζητήσεις τους αυτές ενημέρωσαν τους πολίτες για τις θέσεις του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ,για τις θέσεις του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ για όλα τα μεγάλα θέματα της χώρας και γιατί πρέπει να ενισχύσουν το ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στις εκλογές .
Ιδιαίτερα ενημέρωσαν τους πολίτες για το σχέδιο “Δήμητρα” και γιατί η ΝΔ ξεσήκωσε τόσο μεγάλο θόρυβο και διαστρέβλωση . Εξήγησαν ότι το σχέδιο “Δήμητρα” είναι ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών σε ευρώ, μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτών καθώς και ιδιωτών μεταξύ τους. Αυτή είναι η βάση του σχεδίου. Ως Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Ηλεκτρονικών Συναλλαγών, το ΔΗΜΗΤΡΑ δίνει ανάσα στην αγορά και τα νοικοκυριά, διότι θα γλυτώσει τους πολίτες από το χαράτσι των τραπεζών κάθε φορά που θα αγοράζουν κάτι, οτιδήποτε, με πλαστικό χρήμα και κάθε φορά που θα κάνουν μια ηλεκτρονική πληρωμή, όπως για το ρεύμα, την ύδρευση, τις τηλεπικοινωνίες, κ.λπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το έτος 2021, το σύνολο των εσόδων από προμήθειες που υφάρπαξαν οι τράπεζες ληστρικά από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα ήταν 1,4 δισ ευρώ!
Με το ΔΗΜΗΤΡΑ όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι δωρεάν! ΔΗΜΗΤΡΑ σημαίνει τέλος στο χαράτσι των τραπεζών.
Συμπερασματικά Το ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ένα απαραίτητο εργαλείο άσκησης πολιτικής για κάθε δημοκρατική κυβέρνηση εντός της ευρωζώνης.
Ξεκινά ως μια Δημόσια Δωρεάν Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Συναλλαγών σε Ευρώ που δίνει διέξοδο σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις από το ληστρικό αντίστοιχο των τραπεζών,
• προσδίδει βαθμούς ελευθερίας στην Πολιτεία για στοχευμένες παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής αλλά και παρεμβάσεις στοχευμένης τόνωσης της ζήτησης σε περιόδους που αυτό απαιτείται
• λειτουργεί ως ταμιευτήριο για τους πολίτες, με καλύτερους όρους απ’ ό,τι το τραπεζικό σύστημα
• ενισχύει την εγχώρια παραγωγή
• μειώνει το κόστος μιας μελλοντικής τραπεζικής κρίσης, και τέλος,
• αυξάνει τις άμυνες της Δημοκρατίας μας απέναντι στις μισανθρωπικές και καταστροφικές επιταγές τρόικας και ολιγαρχίας – καθώς, εν δυνάμει, μπορεί να μειώσει το κόστος – και την καθυστέρηση – της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα (αν αυτό απαιτήσει η συγκυρία).
Ο λόγος που το κατεστημένο «ανακάλυψε» την πρόταση νόμου του ΜέΡΑ25 για το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ, και το έκανε πρώτο θέμα συζήτησης στα κανάλια της συμφοράς, είναι διττός: Πρώτον, για να βγει από την ατζέντα – ιδίως μετά τα Τέμπη – ο αμαρτωλός βίος και η αποκρουστική πολιτεία της «Μητσοτάκης ΑΕ». Και, δεύτερον, για να δαιμονοποιηθεί πλήρως το ΟΧΙ κι η προοπτική για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΡΗΞΗ, που φέρνει στο προσκήνιο των εκλογών το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.

 


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25- ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΣΤΟ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Δελτίο Τύπου 10/5/2023

1. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΣΤΟ Βόρειο Τομέα της Αθήνας Κλέων Γρηγοριάδης, Λευτέρης Μαγιάκης και Θανάσης Πετράκος επισκέφτηκαν σήμερα Τετάρτη 10 /5/2023 το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Κορίνα Λιούτα .Οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ τόνισαν ότι οι λόγοι της επίσκεψης τους είναι , πέραν της ευαισθησίας τους για τα παιδιά με αναπηρία και της υποχρέωσης τους ως υποψήφιοι βουλευτές να ενημερωθούν για τις δράσεις και τα προβλήματα του ιδρύματος ,είναι και οι σοβαρές καταγγελίες που έκαναν πριν το Πάσχα σωματεία ειδικής αγωγής και συλλογικότητες για πεντάμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, αλλά και για απολύσεις, , συρρίκνωση του προσωπικού και εκπαιδευόμενων . Η Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Κορίνα Λιούτα ενημέρωσε τους υποψηφίους βουλευτές του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ότι η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους ,οφείλεται στο γεγονός ότι ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκης δεν έχει υπογράψει την ΚΥΑ που προβλέπει ο νέος νόμος για την απόδοση απευθείας στο ίδρυμα από τον ΕΟΠΠΥ των νοσηλίων- τροφείων (40 ευρώ ημερησίως) που δικαιούνται οι γονείς των παιδιών με αναπηρία . Για τα υπόλοιπα θέματα είπε ότι κάνει προσπάθειες βελτίωσης της λειτουργίας και έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις των χρόνιων χρεών του Ιδρύματος προς τρίτους .Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΣΤΟ Βόρειο Τομέα της Αθήνας Κλέων Γρηγοριάδης, Λευτέρης Μαγιάκης και Θανάσης Πετράκος τόνισαν ότι α) Είναι σοβαρές οι ευθύνες των υπουργών για την καθυστέρηση υπογραφής της ΚΥΑ για αυτό το σκοπό θα υπάρξει άμεσα παρέμβαση προς τον κ. Χατζηδάκη για να υπογράψει την ΚΥΑ. β)Επειδή όμως και μετά την υπογραφή της ΚΥΑ θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις διότι θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τον ΕΟΠΥΥ, για την υπογραφή σύμβασης και εκταμίευση, αλλά και το ότι υπάρχουν γενικότεροι λόγοι οικονομικής δυσπραγίας (ρυθμίσεις οφειλών προς τρίτους, τρέχοντα έξοδα λειτουργίας κλπ), , ενδεχόμενη καθυστέρηση πληρωμής των νοσηλείων- τροφείων από τους γονείς στο Ίδρυμα, αλλά και το ότι δεν αποδίδονται από το κράτος νοσήλεια- τροφεία σε περίπτωση απουσίας των ωφελουμένων η κατά τη διάρκεια των διακοπών οι εργαζόμενοι μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα είναι τα εύκολα θύματα και υπάρχει κινδυνος να μην πληρώνονται οπότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και για την επιβίωση τους αλλά και να φύγουν από το ίδρυμα και η υποστελέχωση που υπάρχει να οξυνθεί . Για όλους αυτούς τους λόγους το ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ θα επιμείνει να δοθεί άμεση έκτακτη χρηματοδότηση του υπουργείου για όσο διάστημα είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι αλλά και για το υπόλοιπο μέχρι της εκταμίευσης της πρώτης πληρωμής από ΕΟΠΥΥ και διεκδικούμε μαζί με τους γονείς τους εργαζομένους και τη Διοίκηση να πληρώνει ο ΕΟΠΠΥτα νοσήλια- τροφεία και κατά τη διάρκεια των διακοπών .

2. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΣΤΟ Βόρειο Τομέα της Αθήνας Λευτέρης Μαγιάκης και Θανάσης Πετράκος και Άρης Τόλιος επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Αμαρουσίου και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους . Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑΤΗ ΡΗΞΗ διότι εκτός των άλλων , πρέπει να σκεφτούν ότι δεν έχει σημασία τι λένε τα κόμματα προεκλογικά αλλά τι εγγυήσεις δίνουν ,αν όσα λένε προεκλογικά θα τα τηρήσουν και μετεκλογικά .Εμείς έχουμε αποδείξει ότι ο λόγος μας είναι συμβόλαιο .Εμας μας γνωρίζετε και ξέρετε ότι όταν λέμε ΡΗΞΗ με την τρόικα και την ολιγαρχία, την εννοούμε και θα την κάνουμε με τη βοήθεια και τη στήριξη του λαού.

Το Γραφείο Τύπου του ΜΈΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ της Β1 Εκλογικής Περιφέρειας του Βόρειου Τομέα Αθηνών

Κλέων Γρηγοριάδης, Λευτέρης Μαγιάκης και Θανάσης Πετράκος στο Σικιαρίδειο
Λευτέρης Μαγιάκης, Θανάσης Πετράκος και Άρης Τόλιος στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ