Παρουσιάστηκε στην Πυλαία, το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ 25- Συμμαχία για τη Ρήξη της Β’ Θεσσαλονίκης

Παρουσιάστηκε στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας, το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ 25- ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΞΗ της Β’ Θεσσαλονίκης. Τους υποψήφιους παρουσίασε ο Κώστας Πουλής και η Λίτσα Αμμανατίδου.
Οι υποψήφιοι της εκλογικής συμμαχίας ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στη Β΄Θεσσαλονίκης είναι:
  • Mαρία Δεργιαδέ-Κανταρά
  • Δημήτρης Ζερβουδάκης
  • Δέσποινα Κομπογιάννη
  • Παναγιώτης Παρασκευόπουλος
  • Αικατερίνη Σαχταρίδη
  • Χριστίνα Σκαρλάτου
  • Βασίλης Τίγκας
  • Νένα Τριαντσίδου

Τοποθέτηση της Λίτσας Αμμανατίδου Πασχαλίδου στην ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη»
Καλημέρα φίλες και φίλοι, αγαπητοί εκπρόσωποι των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο φιλόξενο χώρο του ΠΕΤΡΙΝΟΥ της Πυλαίας.
Στη σημερινή συνέντευξη τύπου έχουμε την τιμή και τη χαρά, μαζί με τον Κώστα Πουλή , να σας παρουσιάσουμε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, ένα ψηφοδέλτιο που αποτυπώνει και στη Β’ Θεσσαλονίκης, την εκλογική και προγραμματική συνεργασία ΜΕΡΑ25, Λαϊκής Ενότητας Ανυπότακτης Αριστεράς, άλλων αριστερών δυνάμεων και ανένταχτων αγωνιστών της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων.
Η εκλογική συνεργασία Ρήξης, ανατροπής και ελπίδας , στο επίκεντρό της έχει τα άμεσα λαϊκά προβλήματα και ριζοσπαστικές, αποτελεσματικές και πειστικές λύσεις για αυτά.
Προβλήματα όπως ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, λαϊκή κατοικία, διάλυση ΕΣΥ και παιδείας, αποβιομηχάνιση, συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα, αλλά και θέματα δικαιωμάτων και δημοκρατίας, αφού η καταστολή και ο αυταρχισμός για την επιβολή της σκληρής λιτότητας τείνουν να γίνουν καθεστώς.
Λύσεις που συνδέονται με την αμφισβήτηση του δόγματος της ΤΙΝΑ και του νεοφιλελεύθερου υποδείγματος και με ρήξεις με τη λιτότητα, τον ευρωμονόδρομο, την μονομερή πρόσδεση στον Αμερικάνικο και ΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό.
Αιχμές της εκλογικής μας συνεργασίας είναι:
• Ανάκτηση από το δημόσιο των ιδιωτικοποιημένων δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας.
• Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος με κοινωνικό έλεγχο.
• Διεκδίκηση βαθιάς διαγραφής δημοσίου χρέους.
•Προετοιμασία ακόμη για έξοδο από την ευρωζώνη αν χρειαστεί και Ρήξη με την ολιγαρχική, αντιδημοκρατική ΕΕ που δεν μεταρρυθμίζεται, δεν αλλάζει, αλλά ανατρέπεται.
•Τερματισμός της ΝΑΤΟϊκής πρόσδεσης της χώρας.
Εκλογικοί μας στόχοι είναι:
• να ηττηθεί η ΝΔ για τις αντικοινωνικές και αυταρχικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
• Όχι ψήφος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, γιατί οδηγεί σε συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.
• Ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της εκλογικής συμμαχίας ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.
Η εκλογική συνεργασία ΜΕΡΑ25, ΛΑΕ ΑΑ, άλλων αριστερών δυνάμεων και ανένταχτων σε ένα μέτωπο Ρήξης, ανατροπής και αλλαγής, είναι ένα πρώτο μεγάλο και ελπιδοφόρο βήμα σε ενωτική κατεύθυνση.
Επιδιώκει να στηριχτεί εκλογικά από τα αγωνιζόμενα τμήματα του λαού και της νεολαίας, για να γεννηθεί ξανά η ελπίδα ότι υπάρχει πολιτική διέξοδος, εναλλακτική λύση ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, δυνατότητα των κοινωνικών κινημάτων και της Αριστεράς να νικούν.
Η εκλογική συνεργασία ΜΕΡΑ25, ΛΑΕ ΑΑ, άλλων αριστερών δυνάμεων και ανένταχτων φιλοδοξεί, δίπλα και μέσα στο λαό, τη νεολαία και τα κινήματά τους, να αποτελέσει μετεκλογικά έναν ισχυρό πόλο μαχητικής και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές από όποια κυβέρνηση και αν εφαρμόζονται.
Άλλωστε το θέμα είναι ταξικό!
Και επειδή σήμερα σας παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο μιας ιδιαίτερα ανομοιογενούς περιφέρειας, της εκτός των πυλών του πολεοδομικού συγκροτήματος, της Θεσσαλονίκης θα μου επιτρέψετε να πω δυο λόγια γι΄ αυτήν.
Άλλωστε είναι και η περιφέρεια που από το 2007-2015 με τίμησε και μου έδωσε τη δυνατότητα να την εκπροσωπήσω ως βουλευτή της.
Είναι μια περιφέρεια η οποία ξεκινά από τις παρυφές της πόλης με κατά κύριο αστικό πληθυσμό και στην έκτασή της συναντάμε εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, άνεργους, συνταξιούχους, γεωργούς, κτηνοτρόφους αλλά και αλιείς και μυδοκαλλιεργητές.
Από τους 8 Δήμους της Β΄ Θεσσαλονίκης οι μόνοι που αύξησαν τον πληθυσμό τους είναι οι 3 αστικοί δήμοι Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου.
Οι υπόλοιποι 5 δήμοι είναι συνεχώς μειούμενοι και ειδικά του Λαγκαδά και της Βόλβης αφού εκεί ο πληθυσμός είναι κατά κύριο λόγο αγροτοκρηνοτροφικός.
Και όλοι γνωρίζουμε πως η οικογενειακή γεωργία και κτηνοτροφία και η καλλιεργήσιμη γη είναι προς εγκατάλειψη, ενώ υπάρχουν επαγγελματίες αγρότες καταχρεωμένοι, σε τράπεζες, σε γεωπόνους και από την άλλη μεριά υπάρχουν και εκείνοι οι «έμποροι» που τους παίρνουν την παραγωγή και εξαφανίζονται, αφήνοντάς τους απλήρωτους και σε απόγνωση για την επόμενη μέρα.
Στα δυτικά του νομού μας, που και εκεί φυσικά έχει και αγροτικό πληθυσμό, στα πλαίσια που προανέφερα, η αποβιομηχάνιση και η ερήμωση της ΒΙΠΕ Σίνδου και όχι μόνο, είναι το σκηνικό που εκτυλίχθηκε ραγδαία τα χρόνια των μνημονίων!
Δηλαδή είμαστε η μικρογραφία της Ελλάδας.
Και ενώ η μετανάστευση των παιδιών μας έχει γίνει κανονικότητα, ο κ. Μητσοτάκης χθες παρουσίασε άλλη μια δέσμη λέει «μέτρων στήριξης» με τα γνωστά puss μια επιδοματική πολιτική, επιβίωσης και όχι φυσικά αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Η φτώχεια, η ανεργία , οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης και μοναδικής κατοικίας που περνούν στα γνωστά fuds, καλπάζουν και ο κ. Μητσοτάκης τάζει καθρεφτάκια για ιθαγενείς !
Αλλά επειδή όλα μπορούν να είναι αλλιώς και το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, αποτελούμαστε από ανθρώπους που κρατήσαμε αλώβητο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, μένοντας πιστοί στο μεγάλο δημοψηφισματικό ΟΧΙ του λαού και της νεολαίας στις 5 Ιουλίου 2015, χωρίς να υπολογίσουμε κάποιοι από εμάς κυβερνητικές, βουλευτικές και κομματικές καρέκλες και με καθαρή τη συνείδησή μας, απευθυνόμαστε στους πολίτες που 21 Μάη καλούνται να εκλέξουν τη νέα Βουλή, να μην διστάσουν να μας εμπιστευτούν.
Άλλωστε στα ψηφοδέλτιά μας μπορούν να δουν τον εαυτό τους οι νέοι/ες, αλλά και οι μεγαλύτεροι που συμμετέχουν στους κοινωνικούς αγώνες.
Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και αυτό είναι η διαπίστωση από τις καθημερινές εξορμήσεις των υποψηφίων, μελών και φίλων του συμμαχικού μας σχήματος, σε όλη την επικράτεια.
Και στη νέα Βουλή θα αποδειχθεί μια ισχυρή αντιμνημονιακή αριστερή ριζοσπαστική αντιπολίτευση προς όφελος των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, η οποία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες για ελπιδοφόρες ανατροπές, ώστε να σταματήσει η Ελλάδα να είναι αποικία χρέους, που διώχνει τα παιδιά της και δημιουργεί ανασφάλεια και απόγνωση στους πολίτες της.
Κλείνοντας να πω πως το ψηφοδέλτιό μας και στη Β΄ Θεσσαλονίκης του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, απαρτίζεται από ανθρώπους με αγωνιστική προσφορά, που σας παρουσιάζουμε σήμερα.
Και να κάνω επίσης και το κάλεσμα για 18 Μάη όπου στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί για την κεντρική εκδήλωσή μας, στο άγαλμα του Βενιζέλου, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης.
ΠΥΛΑΙΑ 8/5/2023
Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
Πρ. βουλευτής, Μέλος Εκλογικής Επιτροπής Β΄Θεσσαλονίκης
του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ