Η αντιφασιστική νίκη των λαών δεν θα ξεθωριάσει! (του Βασίλη Λιόση)

Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΘΩΡΙΑΣΕΙ!

του Βασίλη Λιόση

  1. Το 1943 τα ναζιστικά στρατεύματα ηττώνται στο Στάλινγκραντ από τον Κόκκινο Στρατό. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
  2. Τον Απρίλιο του 1945 το Βερολίνο περνά εξ ολοκλήρου στον έλεγχο του Κόκκινου Στρατού. Η κόκκινη σημαία καρφώνεται στην καρδιά του κτήνους, στο Ράιχσταγκ.
  3. Στις 8 Μάη της ίδιας χρονιάς η ναζιστική Γερμανία υπογράφει παράδοση άνευ όρων.
  4. Το ναζιστικό τέρας είχε ηττηθεί μετά από μία φρικώδη περίοδο ανείπωτης βαρβαρότητας.
  5. Στις 9 Μάη ανακοινώνεται από τη Σοβιετική Ένωση η νίκη. Οι καμπάνες ηχούν χαρμόσυνα στη Μόσχα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
  6. Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, κάποιοι επιχειρούν να τα εξαφανίσουν. Για αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη 10ετία του 1990 ανακάλυψε (ω του θαύματος!) ότι η 9η Μάη είναι «η ημέρα της Ευρώπης» (στις 9 Μάη του 1950 ο τότε υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας Ρομπέρ Σουμάν διακήρυξε τη δημιουργία της «ευρωπαϊκής ομοσπονδίας»).
  7. Είναι η ΕΕ που σήμερα με αλλεπάλληλα φιρμάνια ταυτίζει τον φασισμό με τον κομμουνισμό. Που ανέχεται την απαγόρευση κομμουνιστικών κομμάτων και τη φυλάκιση κομμουνιστών σε χώρες μέλη της. Που χρηματοδοτεί ακροδεξιά μορφώματα. Που η πολιτική της έχει ενισχύσει εκλογικά και ιδεολογικά νεοναζιστικά και ακροδεξιά κόμματα.
  8. Ό,τι κι αν κάνουν τα γεγονότα είναι γεγονότα. Και οι μνήμες θα κρατηθούν ζωντανές. Το θέλουν δεν το θέλουν.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ